Τρίτη 3 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Αστέρης Σαπουνάς
Αστέρης Σαπουνάς
Φωτ.

Στη μνήμη του συναγωνιστή ΘΑΝΑΣΗ ΦΙΛΙΑ, ο οποίος πέθανε πρόσφατα και αντί για στεφάνι στην κηδεία του προσφέρουν στην ΠΕΔΥΕ η Επιτροπή Ειρήνης Νέου Ηρακλείου 50 ευρώ και η Ελένη Πολύζου 50 ευρώ.

* * *

Φωτ. 2

Στις 23 του περασμένου Σεπτέμβρη συμπληρώθηκαν 40 μέρες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η πολυαγαπημένη μας μητέρα και γιαγιά ΣΟΦΙΑ Καραγιάννη - ΣΑΠΟΥΝΑ, η οποία γνώρισε το σκληρό πρόσωπο της Πολιτείας από τα 16 χρόνια της. Στις 12 Αυγούστου 1946 και αφού είχε προηγηθεί μάχη τμήματος του ΔΣΕ με τους τρομοκράτες της περιοχής και Χωροφύλακες, συλλαμβάνεται, μαζί με άλλα γυναικόπαιδα, πέρασε από κρατητήρια και στρατόπεδα συγκέντρωσης σε Πύλη - Τρίκαλα, οδηγήθηκε στη Λάρισα, όπου πέρασε από το έκτακτο Στρατοδικείο. Η ετυμηγορία ήταν 15 χρόνια φυλάκιση.

Ετσι από το χωριό της την Τύρνα, βρέθηκε στην Αθήνα στις φυλακές Αβέρωφ, Κάστορος Καλλιθέας, με ενδιάμεσα τμήματα μεταγωγών, στη φυλακή της Πάτρας.

Αφέθηκε ελεύθερη έπειτα από 10 χρόνια.

Στις 21 Απρίλη 1967 συλλαμβάνεται από τη χούντα μαζί με τον άντρα της ΑΣΤΕΡΗ ΣΑΠΟΥΝΑ (φωτογραφία). Οδηγήθηκαν στα Γιούρα, αφήνοντας πίσω τα δύο μικρά παιδιά τους.

Στη μνήμη της Σοφίας Σαπουνά, του γιου της ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΠΟΥΝΑ και του άντρα της Αστέρη Σαπουνά, οι οποίοι «χάθηκαν» πρόσφατα, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, στο κόμμα στις αρχές και τα ιδανικά του οποίου πίστεψαν και γι' αυτά αγωνίστηκαν ως το τέλος της ζωής τους, 300 ευρώ, μέσω της ΚΟ Τρικάλων.

ΣΑΠΟΥΝΑ ΣΟΦΙΑ
ΣΑΠΟΥΝΑ ΣΟΦΙΑ
Τα παιδιά και αδέλφια Λίτσα και Θανάσης Γεροκώστας

Τα εγγόνια και ανίψια Βαγγέλης, Αστέρης

  • Στη μνήμη της αδελφής μου Σοφίας Σαπουνά, του γαμπρού μου Αστέρη Σαπουνά και του ανιψιού μου Παναγιώτη Σαπουνά, προσφέρω 30 ευρώ στο ΚΚΕ, στο κόμμα για τα ιδανικά του οποίου αταλάντευτα αγωνίστηκαν.

Δήμητρα Χουτέα

* * *

Στη μνήμη της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης ΑΡΓΥΡΟΥΛΑΣ ΛΑΓΓΟΥΡΑΝΗ, η οποία πέθανε στις 29 Σεπτέμβρη 2006 και αντί για στεφάνι στην κηδεία της, ο αδελφός της Νίκος Καλοπίττας πρόσφερε 30 ευρώ στην ΚΟΒ Αμφισσας του ΚΚΕ και 10 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Πριν από λίγες μέρες «έφυγε» από κοντά μας η αξιαγάπητη φίλη ΠΟΠΗ Ν. ΤΣΙΟΔΡΑ, μέλος του ΚΚΕ και αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης, η οποία στη ζωή της αγωνίστηκε για τα ιδανικά του Κόμματός της.

Αντί για λίγα λουλούδια στον τάφο της, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Υμηττού.

Χριστίνα Μπουγάτσου


Θανάσης Φίλιας
Θανάσης Φίλιας

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ