Κυριακή 8 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Με νίκες ξεκίνησε ο Βλ. Κράμνικ

Διάλεξη του συγγραφέα και προπονητή Ηλία Κουρκουνάκη στο Παγκράτι

Η πρώτη νικηφόρα παρτίδα του ματς και του Κράμνικ στην Ελίστα της Καλμουχίας. Δεξιά ο παγκόσμιος της FIDE, Τοπάλοβ
Η πρώτη νικηφόρα παρτίδα του ματς και του Κράμνικ στην Ελίστα της Καλμουχίας. Δεξιά ο παγκόσμιος της FIDE, Τοπάλοβ
Σήμερα στην Ελίστα της Καλμουχίας διεξάγεται η 11η παρτίδα του ματς Τοπάλοβ - Κράμνικ και απομένει η 12η και τελευταία παρτίδα που θα διεξαχθεί μεθαύριο Τρίτη 10 Οκτώβρη.

Μετά την 4η παρτίδα ο Ρώσος GM Βλαντιμίρ Κράμνικ έδειξε ότι θα επαναλάβει το «θετικό» αποτέλεσμα που είχε παλιότερα επί του Γκάρι Κασπάροβ, αφού είχε προηγηθεί του σημερινού παγκόσμιου πρωταθλητή, του Βούλγαρου GM Βεσελίν Τοπάλοβ με 3-1. Βέβαια, αν ο Τοπάλοβ δεν έχει ήδη ανατρέψει (το κείμενο αυτό γράφεται στις 29 Σεπτέμβρη που παιζόταν ο 5ος γύρος) το δυσμενές γι' αυτόν αποτέλεσμα, τότε ο Κράμνικ θα έχει την τύχη πάλι να αποκτήσει ακόμα έναν τίτλο χωρίς τους προκριματικούς αγώνες της FIDE...

Ο χρόνος σκέψης κάθε παρτίδας είναι 2 ώρες για τις πρώτες 40 κινήσεις, 1 ώρα για τις επόμενες 20 κινήσεις και 15 λεπτά μέχρι την πτώση της σημαίας του χρονόμετρου. Τα τελευταία 15 λεπτά θα δίνουν επιπρόσθετο χρόνο 30 δεύτερα για κάθε κίνηση.

Νικητής θα αναδειχτεί όποιος συγκεντρώσει 6,5 βαθμούς, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας 6-6, θα παιχτούν 25λεπτες παρτίδες.

  • Στα πλαίσια της αγωνιστικής δραστηριότητας και συνεργασίας που αναπτύσσουν ο Σκακιστικός Ομιλος Παγκρατίου και ο ΣΜΑΟ Καισαριανής, διοργανώνουν την ερχόμενη Τετάρτη 11 Οκτώβρη και ώρα 7.30 μ.μ. διάλεξη που θα δώσει ο συγγραφέας και προπονητής Ηλίας Κουρκουνάκης με θέμα «Το ματς Τοπάλοβ - Κράμνικ».

Η διάλεξη θα δοθεί στο εντευκτήριο των δύο συλλόγων, στην οδό Ζηνοδότου 22 στο Παγκράτι, τηλ. 6977-973587 κ. Αγγελος Τζερμιαδιανός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ