Πέμπτη 13 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
Τηλεόραση
Στο ... περιθώριο

«Οι περιθωριακοί», του Αλαν Ρούντολφ απόψε στην ΕΤ-1
«Οι περιθωριακοί», του Αλαν Ρούντολφ απόψε στην ΕΤ-1
Την αμερικανική ταινία του Αλαν Ρούντολφ «Οι περιθωριακοί» θα προβάλει απόψε στις 23.35 η ΕΤ-1. Ενα νεαρό ζευγάρι με το μωρό τους, ο Κουπ και η Τζόρτζια, πιάνουν ένα δωμάτιο πάνω από ένα καφέ στην πόλη Ρέιν. Εκεί, ο Κουπ γνωρίζει τον Σόλο και μαζί αρχίζουν να πουλάνε κλεμμένα ρολόγια. Η Τζόρτζια θα πιάσει δουλιά στο καφέ κι εκεί θ' αρχίσει να συχνάζει ο Χοκ που θα ερωτευτεί την Τζόρτζια. Μια ατμοσφαιρική, παράξενη και γοητευτική ταινία, που σκιαγραφεί το μικρόκοσμο που συχνάζει στο καφέ μιας μικρής αμερικανικής πόλης. Ο Ρούντολφ πλάθει έναν κόσμο μυθικό ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία. Ξεδιπλώνει τις ζωές περιθωριακών ανθρώπων μέσα από μια ταινία που διαθέτει στοιχεία φιλμ νουάρ, αλλά και χιούμορ. Παίζουν οι Κρις Κριστόφερσον, Λόρι Σίνγκερ, Ζενεβιέβ Μπιζόλντ και Κιθ Καραντάιν.

«Γλυκιά Λορέιν». Αμερικανική ταινία του Στιβ Γκόμερ. Κεντρικό πρόσωπο της ταινίας είναι η Λίλιαν, ιδιοκτήτρια ενός μικρού παραδοσιακού ξενοδοχείου. Η Λίλιαν προσπαθεί να διατηρήσει το ξενοδοχείο της, παρότι οι καιροί έχουν αλλάξει. Οι πελάτες ζητούν μοντέρνα ξενοδοχεία και η Λίλιαν μπροστά σε αυτή την κατάσταση είναι έτοιμη να δεχτεί μια πρόταση αγοράς για κατεδάφιση. Το προσωπικό προσπαθεί να βρει τρόπους για να μην κατεδαφιστεί το ξενοδοχείο. Καθώς η σεζόν φθάνει στο τέλος της, η Λίλιαν και το προσωπικό της συνειδητοποιούν ότι οι πραγματικοί θησαυροί της ζωής δεν μπορούν να «κατεδαφιστούν» με γερανούς. Παίζουν οι Μορίν Στέιπλετον, Τρίνι Αλβαράντο και Λι Ρίτσαρντσον (ΕΤ-3 24.00).

«Την τελευταία φορά που αυτοκτόνησα». Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Στίβεν Κέι. Ο νεαρός Μπέατνικ είναι ερωτευμένος με την Τζόαν, μια όμορφη, αλλά απελπισμένη κοπέλα που έχει κάνει απόπειρα αυτοκτονίας. Η κατάστασή της αυτή την απομακρύνει από κοντά του και η Τζόαν αρχίζει να μην τον προσέχει. Ο νεαρός νιώθει πως δεν μπορεί να τη βοηθήσει και φεύγει από κοντά της. Ο καιρός περνάει και συνεχίζει τη ζωή του, προσπαθώντας να επουλώσει τις πληγές του. Κάποια στιγμή, όμως, η Τζόαν θα εμφανιστεί και πάλι στη ζωή του και τότε θα καταλάβει ότι ποτέ δεν έπαψε να την αγαπάει. Η αγάπη του για τη νεαρή γυναίκα τού δίνει την ελπίδα ότι μπορεί μαζί να κάνουν μια νέα αρχή. Παίζουν οι Τόμας Τζέιν, Κιάνου Ριβς, Εντριεν Μπρόντι (ALPHA 02.30).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ