Πέμπτη 13 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Η αρχή του τέλους
Η κλήρωση του ανεξάρτητου πρωταθλήματος της  ULEB σηματοδοτεί το... γύρισμα της σελίδας για το άθλημα

Η τύχη «χαμογέλασε» στην ΑΕΚ.Οχι όμως και στον Ολυμπιακό κατά την κληρωση του πρωταθλήματος της ULEB
Η τύχη «χαμογέλασε» στην ΑΕΚ.Οχι όμως και στον Ολυμπιακό κατά την κληρωση του πρωταθλήματος της ULEB
Το τέλος εποχής ή αν προτιμάτε το ξεκίνημα μιας νέας για το ευρωπαϊκό μπάσκετ γράφτηκε χτες στη Θεσσαλονίκη όπου πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του ανεξάρτητου πρωταθλήματος της ULEB. Ετσι, ουσιαστικά η επόμενη μέρα του αθλήματος στη «γηραιά ήπειρο» είναι πλέον γεγονός. Μια επόμενη μέρα που αλλάζει πλήρως τη μορφή των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και... σπρώχνει το άθλημα ακόμα περισσότερο στην αγκαλιά των επιχειρηματιών, μεγιστοποιώντας με γεωμετρική πρόοδο την εμπορευματοποίησή του.

Στο αμιγώς αγωνιστικό μέρος ο Ολυμπιακός στον τρίτο όμιλο, ΠΑΟΚ στον τέταρτο, η ΑΕΚ στο δεύτερο και το Περιστέρι στον πρώτο, θα είναι οι εκπρόσωποι της Ελλάδας στη διοργάνωση, με τον ΠΑΟΚ να έχει θεωρητικά το πιο εύκολο έργο. Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να κάνει προγνωστικά εξαρχής, καθώς ανάμεσα στις 24 ομάδες της Ευρωλίγκα, μετέχουν τα περισσότερα από τα μεγαθήρια του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Η πρώτη αγωνιστική των τεσσάρων ομίλων θα γίνει στις 19 του Οκτώβρη.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά», μπορεί κάλλιστα να ειπωθεί, πως ήταν ο πιο τυχερός της κλήρωσης, αφού μόνο η Μπαρτσελόνα από τον Δ' όμιλο στον οποίο βρίσκεται προκαλεί «φόβο». Η Βερόνα, η Σκάι Λάινερς, η Μπουντούτσνοστ και η Λόντον Τάουερς φαντάζουν ως χαμηλά εμπόδια. Δυσκολότερο όλων, φαίνεται το έργο του Ολυμπιακού και του Περιστερίου. Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στον Γ' όμιλο μαζί με την Μπενετόν Τρεβίζο, τη Ρεάλ Μαδρίτης, την Ολύμπια Λιουμπλιάνας, τη Χαποέλ Ιερουσαλήμ και την Οβαρένσε. Το Περιστέρι κληρώθηκε στον Α' όμιλο μαζί με τις: Ζαλγκίρις Κάουνας, Τιμσίστεμ Μπολόνια, Εστουντιάντες, Ζαντάρ και Λουγκάνο. Καλύτερα είναι τα πράγματα για την ΑΕΚ. Η Ενωση, με εξαίρεση την Κίντερ Μπολόνια που φαντάζει ως μεγαθήριο, δεν έχει να φοβηθεί καμία από τις Τάου Κεράμικα, Τσιμπόνα, Σπαρτάκ Λένινγκραντ και Σαρλερουά με τις οποίες βρίσκεται στον Β' όμιλο.

Την ελπίδα του ότι του χρόνου στην... παρέα των ισχυρών θα είναι και ο Παναθηναϊκός εξέφρασε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Σωκράτης Κόκαλης, ο οποίος επισήμανε ότι έτσι το νέο πρωτάθλημα που ξεκινάει τον Οκτώβρη θα είναι πιο δυνατό. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΑΕΚ Γιάννης Φιλίππου έκανε λόγο για το πρώτο βήμα προς τη δημιουργία ενός «ευρωπαϊκού ΝΒΑ». Τέλος, ο εμπνευστής της ιδέας για ένα ανεξάρτητο πρωτάθλημα εκτός ΦΙΜΠΑ και ισχυρός παράγοντας της ULEB Εντουάρτο Πορτέλα, σημείωσε: «Δεν κάνουμε μια επανάσταση, αλλά ένα σημαντικό βήμα για το ευρωπαϊκό μπάσκετ και την εξάπλωσή του σε όλη την Ηπειρό μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ