Σάββατο 7 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Συμβιβάστηκε με την εργοδοσία

Οι εργοδοτικές υποσχέσεις είναι όπως φαίνεται αρκετές για να «υπαναχωρήσει» η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, παίρνοντας πίσω την απόφασή της για απεργιακές κινητοποιήσεις στην εφημερίδα «Καθημερινή».

Μετά τις επαφές που είχε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Πάνος Σόμπολος, με τον Θ. Αλαφούζο η πλειοψηφία του ΔΣ της Ενωσης έκανε στροφή 180 μοιρών από την αρχική της θέση, υπακούοντας στις επιταγές της ιδιοκτησίας. Εφθασε στο σημείο μάλιστα, να κάνει αποδεκτή την απόλυση της δημοσιογράφου Ελευθερίας Τράιου ενώ ανεστάλη η 24ωρη απεργία. Ο ιδιοκτήτης της «Καθημερινής» Θ. Αλαφούζος υποσχέθηκε στη συνάντηση που είχε με τον Πάνο Σόμπολο ότι δε θα προχωρήσει σε άλλες απολύσεις και πως θα κάνει αυξήσεις στους χαμηλόμισθους.

Σε έκτακτη χτεσινή συνεδρίαση η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την αναστολή της προειδοποιητικής 24ωρης απεργίας που είχε κηρυχτεί για μεθαύριο Δευτέρα. Μειοψήφησε η παράταξη «Μαχόμενη Δημοσιογραφία». Στην ανακοίνωση του ΔΣ αναφέρεται ότι η απεργία αναστέλλεται μετά τις «ρητές διαβεβαιώσεις της ιδιοκτησίας της εφημερίδας ότι παγώνει το πρόγραμμα των απολύσεων» και ότι «αποκαθίστανται οι ομαλές συνθήκες εργασίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ