Κυριακή 8 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
Γιάννης Πανούσης
  • Στην παρουσίαση της διακήρυξης των «Ενεργών Πολιτών», πρότεινε «Συμβούλια Πρόληψης Εγκληματικότητας» και στη Νομαρχία. Προτείνει, δηλαδή, τα χαφιεδοσυμβούλια που έχουν δημιουργήσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στους Δήμους και για τη Νομαρχία. Και γιατί, άλλωστε, να μην τα προτείνει; Στο Δήμο Αθήνας, η παράταξη του ΣΥΝ συμμετέχει στα χαφιεδοσυμβούλια.
  • Από την πρώτη στιγμή έδωσε το στίγμα του. Από το Φλεβάρη έγραφε η «Αυγή», όταν φιλοξενούσε συνέντευξή του: «Εχοντας ως στόχο - πρόκληση να ανοίξει ο διάλογος μεταξύ των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ σε μια προοπτική προγραμματικής διακυβέρνησης, ο υποψήφιος υπερνομάρχης του ΣΥΝ Γιάννης Πανούσης δηλώνει ότι "δεν παίζει για να χάσει"». Και ο ίδιος σημείωνε: «Ενας τρόπος για να δούμε πώς γίνεται είναι να δοκιμαστεί αυτή η ιστορία (...). Ο μόνος τρόπος είναι κάποιος να κάνει ένα βήμα παραπάνω και να είναι συγκεκριμένος σε αυτό που εννοεί (...) Αυτό θεωρώ ως πρόκληση και στοίχημα».
  • Μάλιστα, σε πρόσφατη ερώτηση για το «εάν υπάρξει δεύτερος γύρος για την Υπερνομαρχία Αθηνών - Πειραιώς, έχετε αποφασίσει ποια στάση θα τηρήσετε;», ο Γ. Πανούσης, υποψήφιος του ΣΥΝ στην υπερνομαρχία ήταν αποκαλυπτικός: «Εχω αποφασίσει και έχω ήδη γράψει τη σχετική ανακοίνωση. Πολλά θα εξαρτηθούν και από τη στάση των υποψηφίων και των κομμάτων που τους στηρίζουν». Οπως είδαμε παραπάνω είναι γνωστό πόσο κοντά στο ΠΑΣΟΚ είναι η παράταξη του ΣΥΝ, αλλά με τη δήλωση αυτή, τι μπορεί να εννοούν ότι μπορεί να στηρίξουν την παράταξη της ΝΔ; Δηλώσεις και θέσεις «βούτυρο στο ψωμί» των δυνάμεων του δικομματισμού.
  • Το «όραμά» του για κεντροαριστερές κυβερνητικές συνεργασίες είναι σαφές. Πιστεύει πως η Αριστερά κινδυνεύει «εάν περιοριστεί στο να καταγγέλλει την άδικη κοινωνία χωρίς να δέχεται να διαχειριστεί τα προβλήματα για μια πιο δίκαιη κοινωνία». Συνεπώς, κατά τον κ. Πανούση, «χρειάζεται και ανάληψη του ρίσκου της εφαρμογής των ιδεών. Οποιος ασκεί εξουσία δεν απεμπολεί υποχρεωτικά τις αρχές του. Τα ανοιχτά παράθυρα της ριζοσπαστικής αριστεράς δέχονται και τα ρεύματα των υπόλοιπων ανοιχτών παραθύρων». Σε συνδυασμό με το παραπάνω, προφανώς μιλάει για ορθάνοιχτο παράθυρο στο ΠΑΣΟΚ...

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ