Κυριακή 8 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
Αλέξης Τσίπρας
  • Ζήτησε «ελάχιστες» δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες, μιλώντας για το πρόγραμμα του συνδυασμού για την Υγεία και την Κοινωνική Πολιτική. Είπε: «Η "Ανοιχτή Πόλη" προτείνει και διεκδικεί την εξασφάλιση ενός ελάχιστου επιπέδου κοινωνικών υπηρεσιών και υπηρεσιών Υγείας που θα παρέχονται δωρεάν στους δημότες».
  • Δε διαφώνησε με τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, λέγοντας: «Το να αξιοποιήσει κανείς τη δυνατότητα μέσα σε μια ελεύθερη αγορά, να γίνουν κάποιες συνεργασίες του Δήμου με ιδιώτες, προκειμένου να ωφεληθούν οι πολίτες, είναι κάτι που μπορούμε να το δούμε». Μια μέρα μετά ...έκανε κριτική στην Ντόρα Μπακογιάννη (πρώην δήμαρχο) γιατί «άνοιξε την πόρτα στους ...επιχειρηματίες» για να μπουν στο δήμο.
  • Μιλώντας για το αντίτιμο που πληρώνουν οι εργαζόμενοι στις παραλίες, έσπευσε να δηλώσει «δε λέω να μην πληρώνεις τις παρεχόμενες υπηρεσίες».
  • Ζητά υποκριτικά υπογειοποίηση του προαστιακού, όταν ο ΣΥΝ στην Υπερνομαρχία ψήφισε υπέρ της δημιουργίας του με την υπέργεια διαδρομή.
  • Θέλει να γίνει κάθε γειτονιά της Αθήνας «ξεχωριστό δημοτικό διαμέρισμα που να λειτουργεί ως μικρός δήμος, με συγκεκριμένες αρμοδιότητες, με δικό της προϋπολογισμό». Δε λέει όμως, πού θα βρει τα χρήματα των ξεχωριστών προϋπολογισμών. Από τους τοπικούς φόρους και τη λογική της ανταποδοτικότητας;
  • Παρουσιάζει ως ...πρότυπο «εναλλακτικής πολιτικής» τις διοικήσεις των δήμων Ν. Σμύρνης (ΣΥΝ - ΠΑΣΟΚ), Ρέντη (ΣΥΝ - ΠΑΣΟΚ) και Καισαριανής (ΣΥΝ), οι οποίες, αναλόγως, είτε αύξησαν τα ανταποδοτικά τέλη, είτε συνεργάστηκαν με ιδιώτες, είτε εφαρμόζουν εργασιακές σχέσεις - λάστιχο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ