Κυριακή 8 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
Νικήτας Κακλαμάνης
  • Δεν ήρθε «ουρανοκατέβατος». Ως υπουργός Υγείας προώθησε νομοσχέδια, βασισμένα στο εξής μοντέλο: Ιδρυση ανώνυμης εταιρείας για τη γενικότερη διαχείριση των μονάδων Υγείας, με στόχο την εμπορευματοποίηση και την παράδοσή τους στους επιχειρηματίες.
  • Τον Αύγουστο του 2005, υπέγραψε απόφαση σύμφωνα με την οποία ενοικιάζονται 30 κλίνες ΜΕΘ από το «Ερρίκος Ντυνάν» για τη νοσηλεία ασθενών του «Ερυθρού Σταυρού», αλλά και για περιπτώσεις «εξαιρετικά επειγόντων περιστατικών». Ετσι, δίνεται χρήμα στους επιχειρηματίες κλινικάρχες, την ίδια στιγμή που 150 πλήρως εξοπλισμένες δημόσιες κλίνες ΜΕΘ παραμένουν κλειστές, επειδή η κυβέρνηση της ΝΔ, αρνείται να προσλάβει 450 νοσηλευτές.
  • Στο πρόγραμμά του, λέει ότι «σημαντικό εργαλείο» για την υλοποίηση της πολιτικής του είναι η «Διαβούλευση με κοινωνικούς και οικονομικούς εταίρους, εθελοντισμός, χορηγικά προγράμματα, συνέργειες με την κεντρική διοίκηση και άλλους δήμους και Συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα».
  • Στο ίδιο μοτίβο, έχει πει: «Οχι μόνο δε θα αρνηθούμε, αλλά θα επιδιώξουμε τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα». Και: «Καλώ όλους τους οικονομικά ισχυρούς που θέλουν να αφήσουν το αποτύπωμά τους στην ιστορία αυτής της πόλης, να αγοράσουν οικόπεδα, να γκρεμίσουν υποβαθμισμένα κτίρια, να φτιάξουν ανάσες ζωής για τους πολίτες, κήπους που θα πάρουν το όνομά τους».
  • Λέει ότι «αυξάνουμε το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας κατά 50% εντός της επόμενης τετραετίας. Επανακαθορίζουμε το ρόλο και την αποστολή της, με έμφαση σε δράσεις που σχετίζονται με την ασφάλεια και την πρόληψη της παραβατικότητας σε ευαίσθητες περιοχές της πόλης».
  • Είναι υπέρ του περιορισμού των διαδηλώσεων. Εχει δηλώσει (4/7/2006) ότι θα τεθεί επικεφαλής εκστρατείας για την εξάλειψη των προβλημάτων από τις διαδηλώσεις.
  • Συμφώνησε και επικρότησε το ξεπούλημα των 220 στρέμ. στο Βοτανικό στα οικονομικά συμφέροντα της ΠΑΕ ΠΑΟ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ