Κυριακή 8 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
Με το ψηφοδέλτιο στο χέρι πλατιά στο λαό

Μία μόνο βδομάδα απέμεινε ως την εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη νέων δημοτικών και νομαρχιακών αρχών. Πριν οι κάλπες ανοίξουν το πρωί της ερχόμενης Κυριακής, κάθε μέλος και φίλος του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, κάθε προοδευτικός, αγωνιστής, άνθρωπος του μόχθου, που βλέπει στα αγωνιστικά ψηφοδέλτια συνεργασίας που στηρίζονται από το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση και την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, την ελπίδα για δήμους και νομαρχίες που θα δρουν προς όφελός του, αλλά και οι ίδιοι οι υποψήφιοι με τα ψηφοδέλτια αυτά, οφείλουν να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για την εκλογική ενίσχυσή τους.

Στην κατεύθυνση αυτή, κάθε λεπτό που περνάει είναι πολύτιμο και δεν πρέπει να πάει χαμένο. Η μάχη του ψηφοδελτίου πρέπει να δοθεί με αυταπάρνηση και αποφασιστικότητα, επιστρατεύοντας τα επιχειρήματά μας, τις θέσεις και τις προτάσεις μας, αναδεικνύοντας τη διαφορετικότητα των αγωνιστικών συνδυασμών από όλους τους άλλους. Αξιοποιώντας στο έπακρο τις πολλές θετικές δυνατότητες που υπάρχουν για μια σε βάθος συζήτηση με τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τις γυναίκες, τους νέους που θα καταλήγει σε δέσμευση για υπερψήφισή τους. Κουβεντιάζοντας ξανά με ανθρώπους που πιστεύουμε ότι έχουν πειστεί και επιβεβαιώνοντας, στο βαθμό που αυτό είναι δυνατόν, ότι την Κυριακή των εκλογών η δέσμευσή τους θα γίνει πράξη.

Αξιοποιούμε τη σημερινή Κυριακάτικη αργία, ώστε με τον «Ριζοσπάστη» και τα ψηφοδέλτια να συναντήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο και να μιλήσουμε μαζί τους για την αναγκαιότητα να ψηφίσουν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια. Να μη δώσουν με την ψήφο τους πράσινο φως στην κυβέρνηση να προχωρήσει ακάθεκτη σε νέα αντιλαϊκά αντεργατικά μέτρα. Να μη δώσουν όμως συγχωροχάρτι και στο ΠΑΣΟΚ για τα δικά του αντιλαϊκά πεπραγμένα. Να καταδικάσουν το συμβιβασμό και τη μοιρολατρία που διαχέει στο λαό ο Συνασπισμός. Να εκμεταλλευτούν το όπλο της ψήφου, στρέφοντάς το ενάντια στους υπαίτιους των προβλημάτων που ταλανίζουν την εργατική λαϊκή οικογένεια, καταψηφίζοντας τους εκλεκτούς αυτών των κομμάτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που κάθε άλλο παρά άμοιροι ευθυνών είναι γι' αυτά.

Να μιλήσουν, μέσω της κάλπης, με τη γλώσσα του αγώνα, της αντίστασης, της ελπίδας και της προοπτικής. Αναδεικνύοντας δημοτικές και νομαρχιακές αρχές που θα σταθούν σύμμαχες στους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες, πολέμιες της αντιλαϊκής πολιτικής, δε θα συναλλάσσονται ούτε θα συνδιαλέγονται με το μεγάλο κεφάλαιο, αλλά θα χαράσσουν ρότα με μόνο γνώμονα τα λαϊκά συμφέροντα.

Το σημερινό άνοιγμα, ο προγραμματισμός της δράσης μας για τις επόμενες λιγοστές μέρες που απομένουν και η υλοποίησή του, η ακατάπαυστη δουλιά άνθρωπο τον άνθρωπο, στο συγγενικό και φιλικό μας περιβάλλον, στο χώρο όπου εργαζόμαστε με τους συναδέλφους μας, εκεί όπου σπουδάζουμε με τους συμμαθητές, τους συμφοιτητές, στη γειτονιά όπου ζούμε, στους χώρους που διασκεδάζουμε, πάντα και παντού δίνεται η ευκαιρία για προώθηση των στόχων που θέτουμε γι' αυτές τις εκλογές. Για να είναι η επόμενη μέρα των εκλογών μια διαφορετική, μια ελπιδοφόρα μέρα για όλους μας, για κάθε εργαζόμενο, κάθε άνθρωπο του μόχθου.

Αξίζει τον κόπο κάθε προσπάθεια, κάθε χτύπημα πόρτας, κάθε απόπειρα συζήτησης. Αν όλοι μας αρθούμε στο ύψος των απαιτήσεων αυτής της μεγάλης πολιτικής μάχης μπορούμε βάσιμα να αισιοδοξούμε για την έκβασή της. Ας μην αφήσουμε ούτε ένα λεπτό, ούτε μία ευκαιρία να πάει χαμένη. Ολοι στη δράση, πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά ως τη στιγμή που θα κλείσει η κάλπη και παραπέρα ως τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών.


Β.Ν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ