Κυριακή 8 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΡΩΣΙΑΣ
Ο αποκλεισμός δε θα περάσει

Ανακοίνωση του Πολιτικού Συμβουλίου της ΚΕ για την προσπάθεια του αστικού ρωσικού κράτους να το εξαλείψει

Σχετικά με πρόσφατες δηλώσεις, που έκανε εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας καταγραφής των πολιτικών κομμάτων της Ρωσίας, το Πολιτικό Συμβούλιο της ΚΕ του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας (ΚΕΚΡ-ΚΚΡ) εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία κατηγορεί αρχές της Ρωσίας για μεθοδευμένη προσπάθεια περιορισμού της δράσης του ΚΕΚΡ.

Οπως αναφέρεται, ενώ το ΚΕΚΡ-ΚΚΡ υλοποίησε στο ακέραιο τις υποχρεώσεις που θέτει ο σχετικός νόμος δίνοντας στις αρχές τα στοιχεία 55 χιλιάδων μελών του, σε 47 οργανώσεις περιοχής (ο νόμος απαιτεί το λιγότερο 50 χιλιάδες μέλη σε τουλάχιστον 45 οργανώσεις περιοχής), η παραπάνω υπηρεσία επιδιώκει να μην καταχωρήσει το ΚΕΚΡ-ΚΚΡ ως πολιτικό κόμμα, θεωρώντας πως χιλιάδες μέλη ή και οργανώσεις δεν πληρούν τους όρους. Ετσι, αυθαίρετα σβήνει (!) μέλη του κόμματος, που έχουν δηλωθεί, π.χ., περίπου 4.000 μέλη στην περιοχή του Τιουμέν, 649 μέλη στην περιοχή Πριμόριε (παρά την απόφαση του τοπικού δικαστηρίου, που δικαίωσε το ΚΕΚΡ) και 3.526 μέλη στην περιοχή Τσελιάμπινσκ (παρά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ρωσίας για τη συγκεκριμένη οργάνωση περιοχής, η οποία δικαίωσε το ΚΕΚΡ).

Το ΠΣ της ΚΕ του ΚΕΚΡ σημειώνει: «Οι δηλώσεις του εκπροσώπου της εν λόγω κρατικής υπηρεσίας "περί εξάλειψης του ΚΕΚΡ-ΚΚΡ" είναι απλώς αστείες. Γιατί για εμάς το Κόμμα δεν είναι μια άδεια με τη σφραγίδα της κρατικής υπηρεσίας. Για μας το Κόμμα είναι η μάχιμη πρωτοπορία για την οργάνωση της ταξικής πάλης των εργαζομένων. Και σ' αυτόν τον αγώνα δεν μπορούν να μας εμποδίσουν ούτε οι αποκλεισμοί από την επικύρωση, ούτε ακόμη κι οι απαγορεύσεις. Εξάλλου ανάλογες απαγορεύσεις υπήρξαν για τους κομμουνιστές: Μας απαγόρευσε ο Χίτλερ το 1941 κι ο Γιέλτσιν το 1991 και το 1993».

Το ΠΣ του ΚΕΚΡ δηλώνει: «Εκ μέρους όλων των περιφερειακών οργανώσεων του Κόμματος, με αποφασιστικότητα θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την υλοποίηση του Προγράμματος του Κόμματος σε οποιεσδήποτε συνθήκες». Ταυτόχρονα προσθέτει πως το ΚΕΚΡ-ΚΚΡ θα συνεχίσει και τον δικαστικό αγώνα ενάντια στις άνομες αποφάσεις της αρμόδιας ομοσπονδιακής υπηρεσίας.


Ι. Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ