Κυριακή 15 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Ηρώ Καρδάση
Ηρώ Καρδάση
Φωτ.

Στην προεκλογική συγκέντρωση που έγινε την Κυριακή 1η Οκτώβρη στην αίθουσα της Ελληνικής Κοινότητας, συγκεντρώθηκαν 2.000 κορόνες στη μνήμη των ΚΩΣΤΑ ΠΕΤΡΟΓΛΟΥ και ΠΡΟΚΟΠΗ ΜΠΑΤΖΑΡΗ, οι οποίες θα σταλούν στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Δανίας, για τον προεκλογικό αγώνα.

* * *

Φωτ.

Στις 17 Οκτώβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατο του αγαπημένου μας θείου ΑΡΓΥΡΗ ΜΠΑΡΑ, στελέχους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 150 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Θεσσαλονίκης.

Τα ανίψια του Ευδοξία Καλή και Γεωργία Τασμεκίδου

* * *

Φωτ.

Στις 29 του περασμένου Αυγούστου έκλεισαν 6 χρόνια από τότε που «έφυγε» για πάντα από κοντά μας ο πολυαγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς ΣΤΕΛΙΟΣ ΔΙΛΙΝΤΑΣ, στέλεχος του ΚΚΕ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού και δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη».

Στη μνήμη του προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Σαφράμπολης, 100 ευρώ στο ΚΚΕ για τα ιδανικά του οποίου αγωνίστηκε με συνέπεια και αυταπάρνηση έως το τέλος της ζωής του.

Η σύζυγος Φωτεινή Διλιντά

Τα παιδιά Τασούλα - Γιώργος

* * *

Φωτ.

Τέσσερα χρόνια φύγανε από το θάνατο του αγαπημένου μας. Τέσσερα χρόνια γρήγορα μα και μαζί σα μια ζωή. Η απουσία του χαράζει το μυαλό κι αφήνει το χρόνο σακάτη ν' ακολουθεί. Τέσσερα χρόνια που ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΥΒΑΣ «έφυγε» από τη ζωή για το ταξίδι. Ενα ταξίδι, που, όπως έλεγε ο ίδιος, θα ακολουθούσε άφοβα, έτσι όπως περπάτησε στη ζωή. Είναι αδύνατο να χωρέσει ο νους το θάνατο. Φέρνεις κοντά στο πρόσωπο, φωτογραφίες που τόσο θέλεις να ζωντανέψεις για μια στιγμή, μα η ζωή κουβαλά μονάχα ζωντανούς. Εκείνα που μένουν αιώνια να την τυλίγουν είναι όσα 'γιναν πάνω απ' τη ζωή, όσα πληρώθηκαν με την ψυχή και άφησαν αλήθεια. Ετσι μένει ο Χρήστος Κολύβας ζωντανός να περπατά ανάμεσά μας και ν' ανασαίνει μέσα από χιλιάδες σελίδες αλήθειας, μυριάδες βήματα πάλης για να μένει η σκέψη του ανθρώπου ελεύθερη. Ελληνικός Ταχυδρόμος. Αντιδικτατορικοί αγώνες, λογοτεχνία, ποίηση, η Ελλάδα, η Λακωνία, η Σπάρτη, ο σύζυγος και ο πατέρας. Δε φτάνουν τα λόγια να μιλήσουν. Μιλούν μόνα τους τα έργα και το πάθος για ζωή που μας ζωγράφισε.

Στέλιος Διλιντάς
Στέλιος Διλιντάς
Μάζεψε τα σύνεργά του λοιπόν, όπως γράφει ο Καζαντζάκης, όραση, ακοή, γέψη, όσφρηση, αφή, μυαλό και τέλεψε το μεροκάματο. Οχι γιατί κουράστηκε να δουλεύει, δεν είχε κούραση καμιά, μα ο ήλιος βασίλεψε. Μένει πάντα αμόλυντος σε κάθε ήλιο που ανατέλλει να μας χαμογελά, σαν μετανάστης σ' άλλον κόσμο, που γνέφει έτοιμος να παλέψει. Κι εμείς ξαναγράφουμε τα λόγια του.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Η γυναίκα του Γλυκερία Κολύβα

Ο γιος του Ηλίας Κολύβας

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΩΡΓΗ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗ (Αλέκου Ψηλορείτη), στελέχους του ΚΚΕ και αξιωματικού του Δημοκρατικού Στρατού, από την Κάτω Βιάννο Κρήτης, η οικογένειά του προσφέρει 300 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» για τις εκλογές.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΗ, συναγωνιστή στην Εθνική Αντίσταση και συντρόφου στους κοινωνικούς αγώνες, προσφέρω 300 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Χρ. - Μ.

* * *

Φωτ.

Στις 18 Οκτώβρη συμπληρώνονται 5 χρόνια από το θάνατο του ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΥΣΙΚΟΥ, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης.

Στη μνήμη του, η συντρόφισσά του Περιστέρα προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ελληνορώσων.

* * *

Φωτ.

Στις 13 Οκτώβρη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΓΕΩΡΓΙΟΣ Βασιλείου ΓΑΡΓΑΛΑΣ, μέλος του ΚΚΕ από το 1946. Γεννήθηκε στην Αετομηλίτσα Κόνιτσας. Αντάρτης του ΕΛΑΣ στην Κατοχή, μετά την Απελευθέρωση κυνηγήθηκε και τον Φλεβάρη του 1946 αναγκάστηκε να καταφύγει στον Δημοκρατικό Στρατό, με το ψευδώνυμο Λιάκος.

Γιάννης Χρυσικός
Γιάννης Χρυσικός
Τελείωσε τη Σχολή Αξιωματικών του ΓΑ και με το βαθμό του ανθυπολοχαγού ήταν διοικητής Λόχου. Τραυματίστηκε στη μάχη των Γρεβενών.

Από το τέλος του Εμφύλιου, πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία, δούλεψε για 30 χρόνια υπεύθυνος σε κολχόζ.

Επέστρεψε στην πατρίδα το 1982, εγκαταστάθηκε στη Νάουσα και συνδέθηκε με την ΚΟΒ του ΚΚΕ. Για 17 χρόνια ήταν ταμίας του τοπικού Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ.

Υπήρξε αταλάντευτος αγωνιστής, με ακέραιο χαρακτήρα και σταθερές πολιτικές θέσεις, γι' αυτό και ήταν αγαπητός από όλους.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ στην ΚΟ Νάουσας και 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Η γυναίκα του Βασιλική

Τα παιδιά του Κώστας - Χριστίνα, Θανάσης - Φανή, Στέργιος - Ευαγγελία, Γιαννούλα και Στέργιος Λαβούσης

* * *

Με τη συμπλήρωση τριών χρόνων από το θάνατο του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΤΣΗ, προσφέρω στη μνήμη του, μέσω ΚΟΒ Κολωνού, 50 ευρώ στο ΚΚΕ για την εκλογική μάχη.

Ειρήνη Πατσή

* * *

Φωτ.

Στις 13 Οκτώβρη συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από τότε που «έφυγε» από τη ζωή ο πολυαγαπημένος μου σύντροφος και σύζυγος ΖΗΣΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ.

Στη μνήμη του προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Πετρούπολης, 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Ασημίνα Λάμπρου

* * *

Στο τέλος του χρόνου συμπληρώνονται 2 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΤΡΑΧΑΝΑΤΖΗΣ.

Στη μνήμη του προσφέρω 100 ευρώ στη «Δημοτική Δημοκρατική Κίνηση Εύδηλου Ικαρίας».

Δέσποινα Τραχανατζή

* * *

Μέλη και οπαδοί του ΚΚΕ από τη Βουδαπέστη προσφέρουν στο ΚΚΕ 500 ευρώ για τις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές, στη μνήμη των νεκρών συναγωνιστών τους.

* * *

Φωτ.

Στις 29 του περασμένου Σεπτέμβρη έκλεισε ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» άδικα και πρόωρα ο αγαπημένος μας ΝΙΚΟΣ ΒΑΛΑΣΑΚΗΣ, γιος και εγγονός των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ιωάννη και Μαρίας.

Βασιλική Παπάλου
Βασιλική Παπάλου
Στη μνήμη του, οι απαρηγόρητοι γονείς του Γεώργιος και Ανδρομάχη Βαλασάκη και ο αδελφός του Γιάννης προσφέρουν στην ΚΟ Καλαμαριάς 50 ευρώ και 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΓΛΕ, ο οποίος πέθανε στις 15 Οκτώβρη 2005 και είχε αφιερώσει τη ζωή του στον αγώνα για έναν κόσμο πιο ανθρώπινο και δίκαιο, πιστός έως το θάνατό του στα ιδανικά του ΚΚΕ, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Σουφλαρίων Λάρισας, 50 ευρώ στο ΚΚΕ και 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Η σύζυγός του Βασιλική

Ο γιος του Δημήτρης

Τα εγγόνια του Γιώργος και Κατερίνα

* * *

Φωτ.

Στις 7 Νοέμβρη συμπληρώνονται 5 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας πρόωρα η αγαπημένη αδελφή μου ΚΙΚΗ ΠΑΠΑΛΟΥ, μέλος του ΚΚΕ, για τα ιδανικά του οποίου αγωνίστηκε έως το τέλος της ζωής της με πίστη και αφοσίωση.

Στη μνήμη της προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Πάτρας και 20 ευρώ στη Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία «Πάτρα μπροστά».

Ελένη Παπάλου

* * *

Φωτ.

Στις 17 Οκτώβρη κλείνουν 3 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο σύζυγος και πατέρας, ο αντιστασιακός, μέλος του ΚΚΕ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ.

Στη μνήμη του και αντί για μνημόσυνο, η σύζυγός του Κούλα, ο γιος του Ιωάννης και η κόρη του Ειρήνη προσφέρουν στο ΚΚΕ, 30 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Καλλιθέας.

Χρήστος Κολύβας
Χρήστος Κολύβας
***

Φωτ.

Στη μνήμη του συζύγου μου ΓΙΑΝΝΗ ΜΕΝΙΔΙΑΤΗ, προσφέρω για τον εκλογικό αγώνα 200 ευρώ στην ΚΟ Μεγάρων του ΚΚΕ.

Η σύζυγος Βασιλική Μενιδιάτη

***

Στη μνήμη της αδελφής μου ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΛΑΜΠΡΙΔΗ, του αδελφού μου ΝΙΚΟΥ, καθώς και των γονιών μου ΕΥΑΝΘΙΑΣ και ΓΙΑΝΝΗ, προσφέρω στο κόμμα, το ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ζίτσας Ιωαννίνων, 100 ευρώ.

Ελένη Λαμπρίδη

* * *

φωτ. 2

Στη μνήμη της ΗΡΩΣ ΚΑΡΔΑΣΗ, του ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΔΑΣΗ και του ΜΙΜΗ ΚΑΡΔΑΣΗ, προσφέρουμε 100 ευρώ στην ΚΟΒ «Αγ. Σοφίας» και 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Ολγα και Βάσω Καρδάση

* * *

φωτ.

Η Ελένη Καραβάκου, αγωνίστρια του Κινήματος και της Εθνικής Αντίστασης, πρόσφερε στην ΚΟΒ Μεταμόρφωσης 50 ευρώ, για τις Δημοτικές Εκλογές, στη μνήμη του άντρα της ΗΛΙΑ ΚΑΡΑΒΑΚΟΥ, μαχητή του ΕΛΑΣ και μέλους της Εθνικής Αντίστασης του Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ Μεταμόρφωσης, πιστού αγωνιστή στα ιδανικά και των δίκαιων αγώνων του λαού.


Γιώργος Αγγουράκης
Γιώργος Αγγουράκης

Γιάννης Μενιδιάτης
Γιάννης Μενιδιάτης

Ζήσης Λάμπρου
Ζήσης Λάμπρου

Παναγιώτης Χαραλαμπίδης
Παναγιώτης Χαραλαμπίδης

Νίκος Καρδάσης
Νίκος Καρδάσης

Αργύρης Μπάρας
Αργύρης Μπάρας

ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΒΑΚΟΣ
ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΒΑΚΟΣ

Κώστας Πέτρογλου
Κώστας Πέτρογλου

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ