Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
Συναγερμός για την πολύμορφη αντεργατική επίθεση

Ανοιχτή επιστολή προς όλους τους εργάτες της στεριάς και της θάλασσας από τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία

Ανοιχτή επιστολή προς όλους τους ναυτεργάτες, συνολικά τους εργαζόμενους της χώρας και τις οικογένειές τους, εξέδωσαν χτες τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού και Ενωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», για να ενημερώσουν σχετικά με την «ενορχηστρωμένη» επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση της ΝΔ εναντίον του ναυτεργατικού κλάδου. Επίθεση που προωθείται από την ΕΕ και φέρει την υπογραφή του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, συνολικά των δυνάμεων που ευθυγραμμίζονται με όσα απορρέουν από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και τις αποφάσεις της Λισαβόνας.

Ταυτόχρονα, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου πως ό,τι αντιδραστικό εφαρμόζεται σε βάρος των εργατών της θάλασσας, η ζωή έχει δείξει ότι δεν αργεί να βγει στη στεριά. Και καλούν σε συντονισμένη ανάπτυξη της πάλης για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, η οποία την Κυριακή θα πρέπει από την ψήφο των εργαζομένων να δεχτεί μεγάλο πλήγμα.

Οπως σημειώνουν τα σωματεία, οι ναυτεργάτες σφυροκοπούνται από όλες τις μπάντες. Με τις δυνάμεις που επιδιώκουν να κάνουν καθεστώς σε όλες τις κατηγορίες πλοίων - ακόμα και στα ρυμουλκά ναυαγοσωστικά - το σύγχρονο δουλεμπόριο, με πληρώματα χωρίς κανένα δικαίωμα, έχουν συνταχτεί από την Ενωση Τουριστικών Πρακτορείων «HATTA», μέχρι ο νομάρχης Κυκλάδων και ο έπαρχος Ανδρου που κατέθεσαν προσφυγή στην Κομισιόν, απαιτώντας την πλήρη εφαρμογή του κανονισμού 3577 χωρίς παραβιάσεις.

Μαύρο μέτωπο σε βάρος των ναυτεργατών

Δέσμιους στην «κλίνη του Προκρούστη» θέλει τους ναυτεργάτες και η «αδέκαστη» Δικαιοσύνη όπως επιβεβαιώνει η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας να απορρίψει την αναστολή του κατάπτυστου καθεστώτος της πολιτικής επιστράτευσης σε βάρος των ναυτεργατών! Απόφαση που επιπλέον αποκαλύπτει «και τον τρόμο της αστικής τάξης απέναντι στην οργή και την αγανάκτηση των εργαζομένων». Στοιχισμένη στην επίθεση αυτή είναι και η πλειοψηφία της ΠΝΟ και ειδικά «ο "σκληρός πυρήνας" του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού που εκφράζεται από τον γενικό γραμματέα Ι. Χαλά και τον πρόεδρο της Ενωσης Πλοιάρχων Ε. Κούζιλο».

Τα σωματεία, απευθύνοντας το κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους, κάνουν σαφές ότι το δίκιο κρίνεται μόνο στους δρόμους του αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ