Κυριακή 15 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ

* * *

Στη μνήμη του ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ προσφέρω στη ΝΕ Δωδεκανήσου του ΚΚΕ για τις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές 200 ευρώ.

Αριστείδης Ρούλιος

* * *

Φωτ.

Ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ Κωνσταντίνου ΒΟΤΣΙΚΑΣ γεννήθηκε το 1920 στο Σταυράκι Ιωαννίνων. Τελείωσε τρία χρόνια στη Ζωσιμαία Σχολή, φοίτησε στη Γαλακτοκομική Σχολή και εργάστηκε στην Ενωση Συνεταιρισμών Ιωαννίνων ως τυρεργάτης.

Το 1937 οργανώθηκε στην ΟΚΝΕ. Το 1942 έγινε μέλος του ΚΚΕ. Ελαβε μέρος στην Εθνική Αντίσταση και αναδείχτηκε σε ηγετικό στέλεχος του νομού. Πιάστηκε από τον ΕΔΕΣ και κλείστηκε στο στρατόπεδο της Αγίας Παρασκευής Γιωπλάνων όπου βασανίστηκε. Πιάστηκε, επίσης, από τους Γερμανούς και κλείστηκε στη Ζωσιμαία Σχολή, όπου βασανίστηκε απάνθρωπα.

Το μεταβαρκιζιανό καθεστώς τον συνέλαβε, τον κακοποίησε και τον έκλεισε στις φυλακές του Αϊ Κοσμά.

Τον Ιούλη του 1946 βγήκε στο βουνό και έλαβε μέρος σε πολλές μάχες, με το βαθμό του ταγματάρχη πολιτικού επιτρόπου του Δημοκρατικού Στρατού.

Το φθινόπωρο του 1949, κατέφυγε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, όπου παντρεύτηκε και δούλεψε επί 33 χρόνια. Εκεί εργάστηκε και ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Νέος Δρόμος».

Ο Δημοσθένης Βότσικας, πέρα από την ηρωική πορεία του στον αγωνιστικό χώρο, και πάντα δίπλα στο ΚΚΕ, υπήρξε υπόδειγμα οικογενειάρχη, πατέρα, συζύγου και παππού.

Στη μνήμη του η σύζυγός του Βικτορία Βότσικα, τα παιδιά του Βαγγέλης και Γεωργία και τα εγγόνια του Στέφανος, Βικτορία, Δημοσθένης και Δήμητρα πρόσφεραν στον «Ριζοσπάστη» 200 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ