Παρασκευή 14 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ (ΕΛ.ΠΕ)
Κλείνουν άλλες δύο μονάδες στη Θεσσαλονίκη

Ανακοίνωση - καταγγελία της Ενωσης Εργατοϋπαλλήλων ΕΛ.ΠΕ

Για συρρίκνωση των βιομηχανικών εγκαταστάσεων της Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τη Διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ η Ενωση Εργατοϋπαλλήλων Ελληνικών Πετρελαίων. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων, η διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ (σ.σ. υλοποιώντας προφανώς κυβερνητική εντολή) ανακοίνωσε την απόφασή της να διακόψει από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη τη λειτουργία στα Χημικά Εργοστάσια του Αιθυλενίου και του Διχλωροαιθυλενίου. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι υπάρχει η κατ' επανάληψη δέσμευση της Διοίκησης της Εταιρίας ότι - αφού προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 1 δισ. δρχ. στα χημικά εργοστάσια - θα επανεξετάσει το θέμα της βιωσιμότητας τους έξι μήνες προ της λειτουργίας του νέου εργοστασίου πολυπροπυλενίου. Σημειώνεται, πως η έναρξη λειτουργίας του νέου εργοστασίου πολυπροπυλενίου, προβλέπεται να αρχίσει τον ερχόμενο Μάη.

Ηδη το Μάη του 1999 σταμάτησε να λειτουργεί το εργοστάσιο της Αμμωνίας και το Δεκέμβρη του ίδιου έτους το εργοστάσιο του VCM με τη δικαιολογία της έλλειψης προσωπικού!

«Σημειώνουμε ότι με το που έκλεισε το εργοστάσιο VCM, τριπλασιάστηκε στην αγορά η τιμή της πρώτης ύλης που παράγει. Μήπως επειδή το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού παραμένει και επειδή χρειάζονται έμπειρο προσωπικό να εκπαιδεύσουν για να ξεκινήσουν το εργοστάσιο πολυπροπυλενίου θυσιάζουν τα δύο εργοστάσια;», σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι των βιομηχανικών εγκαταστάσεων των ΕΛ.ΠΕ Θεσσαλονίκης.

Επίσης θέτουν τα παρακάτω ερωτήματα: «Δε θέλουν οι δημόσιοι υπάλληλοι της Διοίκησης να ασχολούνται με την παραγωγή, εμπορία των χημικών που χρειάζεται πολύς κόπος και προσπάθεια και προτιμούν να τα ξεφορτωθούν; Ή εξυπηρετούν άλλα άνομα συμφέροντα ιδιωτών εισαγωγέων των αντίστοιχων προϊόντων; Θέλουν να καταργήσουν τις δραστηριότητες της μοναδικής Πετροχημικής βιομηχανίας της χώρας και να εξαρτιόμαστε πλήρως από τα εμπλεκόμενα και διαπλεκόμενα κυκλώματα εισαγωγέων;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ