Τρίτη 17 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ
Οργανώνουν οι ίδιοι τον αγώνα τους
  • Αύριο στις 11 το πρωί στα Προπύλαια το ραντεβού τους για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο
  • Την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι στην Γκράβα το Πανελλαδικό Συντονιστικό

Eurokinissi

Αύριο, Τετάρτη, είναι ο νέος αγωνιστικός σταθμός και για τις μαθητικές κινητοποιήσεις, που στην Αθήνα δίνουν αγωνιστικό ραντεβού στις 11 το πρωί στα Προπύλαια, προκειμένου να συμμετάσχουν στο μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Για άλλη μια φορά αναμένεται να βγουν στους δρόμους και σε πολλές άλλες πόλεις.

Σήμερα στα περισσότερα σχολεία γίνονται Γενικές Συνελεύσεις με θέμα συζήτησης τη συνέχεια των καταλήψεων και γενικότερα των κινητοποιήσεων. Οι μαθητές αντιδρούν στο πόρισμα του λεγόμενου Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ) και τις αναδιαρθρώσεις που προτείνει για τα σχολεία και τους ίδιους (βλ. ατομικός φάκελος μαθητή, ένταση των ταξικών φραγμών και κατηγοριοποίηση των σχολείων), ζητούν κατάργηση της βάσης του «10» για την εισαγωγή σε ΑΕΙ - ΤΕΙ, απαιτούν αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 15% του προϋπολογισμού και κάλυψη όλων των αναγκών υλικοτεχνικής υποδομής και στέγασης των σχολείων τους.

Για όλα αυτά οι μαθητές συζητούν στις Γενικές τους Συνελεύσεις, τα βάζουν στο χαρτί, τα κάνουν αιτήματα, τα κάνουν συνθήματα και τα φωνάζουν, οργανώνουν μόνοι τους τον αγώνα τους, με το δικό τους υλικό που 'ναι φτιαγμένο από το νεανικό ενθουσιασμό τους, από την αποφασιστικότητα με την οποία δηλώνουν: Δεν πάει άλλο! Αυτό το σχολείο που έχουμε δε μας κάνει, αυτό που μας ετοιμάζουν είναι ακόμα χειρότερο!


Από τα 527 σχολεία που προχώρησαν σε καταλήψεις την προηγούμενη βδομάδα, δεν είναι λίγα αυτά που ήδη έχουν αποφασίσει συνέχεια των καταλήψεων και την τρέχουσα βδομάδα.

Το πρόγραμμα δράσης των μαθητών για την τρέχουσα βδομάδα έχει ως εξής:

  • Καταλήψεις (μέχρι την Πέμπτη 19/10 στις περιοχές που θα υπάρχει δεύτερος γύρος εκλογών)
  • Νέο συλλαλητήριο αύριο, Τετάρτη.

Την Πέμπτη 19 του Οκτώβρη τα Συντονιστικά των μαθητών από όλη τη χώρα ταξιδεύουν και συναντιούνται με τους συμμαθητές τους στην Αθήνα, προχωρούν σε Πανελλαδικό Συντονιστικό, στις 12 το μεσημέρι στην Γκράβα. Αναμένεται να συμμετάσχουν μαθητικά συντονιστικά από 26 πόλεις, ενώ δε λείπουν και οι περιπτώσεις μαθητών από απομακρυσμένες περιοχές που δυσκολεύονται να παραβρεθούν, αλλά χαιρετίζουν το Πανελλαδικό Συντονιστικό και αναμένουν με ενθουσιασμό τις αποφάσεις του.

Ηδη, πάντως, τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων Αθήνας (ΣΑΣΑ) και Πειραιά έχουν προγραμματίσει:

  • Μαθητική συναυλία στις 28 του Οκτώβρη
  • Μεγάλη μαθητική κινητοποίηση στις 3 του Νοέμβρη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ