Κυριακή 22 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
ΕΛΙΣΤΑ ΚΑΛΜΟΥΧΙΑΣ
6-6 και στα μπαράζ οι Τοπάλοβ - Κράμνικ

Στην Α΄ Εθνική ο Ναυτικός Ομιλος Καλαμάτας «Ο Ποσειδών»

1992 Φίσερ (Αμερική) - Σπάσκι (Ρωσία). Μία ηρωική και αγωνιστική επανεμφάνιση του Μπομπ Φίσερ (δεξιά) κόντρα στο εμπάργκο κατά της Γιουγκοσλαβίας!
1992 Φίσερ (Αμερική) - Σπάσκι (Ρωσία). Μία ηρωική και αγωνιστική επανεμφάνιση του Μπομπ Φίσερ (δεξιά) κόντρα στο εμπάργκο κατά της Γιουγκοσλαβίας!
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της FIDE, ο Βούλγαρος GM Βέσελιν Τοπάλοβ, ανέτρεψε (όπως είχαμε προβλέψει μετά το εις βάρος του 3-1), το αποτέλεσμα στο ματς με τον συνομήλικο και ομότιτλό του Ρώσο Βλαντιμίρ Κράμνικ, φθάνοντας το σκορ στο 6-6! Ηταν ένα συναρπαστικό ματς (ανεξάρτητα, κατά τη γνώμη μας, από τη σημασία του), με πολλές διακυμάνσεις, ενστάσεις, μηδενισμούς, αλλά και καταπληκτικές παρτίδες, καθώς και πολλά λάθη ειδικά από την πλευρά του Τοπάλοβ.

Ο Κράμνικ ζήτησε την παραίτηση της επιτροπής ενστάσεων, την επανάληψη της 5ης παρτίδας που μηδενίστηκε και την επιστροφή της προσωπικής του τουαλέτας. Με τη μεσολάβηση του προέδρου της FIDE κ. Ιλιουμτζίνοβ, ο οποίος χρησιμοποίησε πολιτικά, αλλά και... οικονομικά μέσα (ένα από αυτά ήταν και το περισσότερο δραστικό, απείλησε και τους δύο κορυφαίους ότι θα αποσυρθούν τα χρηματικά έπαθλα του 1.000.000 δολαρίων που θα μοιραστούν), με αποτέλεσμα να συνεχιστεί το ματς με τους όρους του Κράμνικ, αλλά το αποτέλεσμα της 5ης παρτίδας (ο μηδενισμός) να υπολογίζεται.

Ας δούμε αναλυτικά τη διαμόρφωση του σκορ μετά τις 12 παρτίδες: 1η και 2η παρτίδα 2-0 υπέρ του Κράμνικ, 3η και 4η ισοπαλίες, 5η παρτίδα νίκη του Τοπάλοβ λόγω μηδενισμού του Κράμνικ, 3-2 το σκορ. 6η και 7η παρτίδα ισοπαλίες, 4-3 το σκορ. 8η και 9η νίκες του Τοπάλοβ που ανατρέπει το σκορ σε 5-4! Στην 10η νίκη του Κράμνικ 5-5! Τέλος, οι παρτίδες 11η και 12η έληξαν ισόπαλες διαμορφώνοντας το σκορ σε 6-6!

* Πρωταθλήτρια της Περιφέρειας Ευρύτερης Ελλάδας αναδείχτηκε η ομάδα της Καλαμάτας ΝΟ «Ο Ποσειδών» με νίκες επί της Ικαρίας 7,5-4,5 και επί της ομάδας του Αιγίου με 6,5-5,5 και ανεβαίνει στην Α΄ Εθνική Κατηγορία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ