Τετάρτη 18 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«Ικανοποιημένο» το ΕΣΡ

Εκπροσώπους του MEGA είχε καλέσει χτες το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για την άρνηση του σταθμού να συμμετέχει η βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφια δήμαρχος Πειραιά Ελπίδα Παντελάκη στην εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη «Ο δρόμος για τις εκλογές». Οι εκπρόσωποι του σταθμού ζήτησαν αναβολή μέχρι τις 31 Οκτώβρη.

Κατά τα άλλα, ικανοποιημένο εμφανίζεται το ΕΣΡ για την προβολή των υποψηφίων από τις εκπομπές των τηλεοπτικών σταθμών, παρότι βέβαια είναι γνωστό οι εκπομπές που μεταδόθηκαν για τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές από τους μεγάλους ιδιωτικούς σταθμούς ήταν μόλις... πέντε. Ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης χτες είπε ότι πολλοί σταθμοί όπως και της περιφέρειας απέφυγαν λόγω της «Οδηγίας» που ανέφερε την επί ίσοις όροις προβολή όλων των υποψηφίων να προγραμματίσουν προεκλογικές εκπομπές. Επανέλαβε ότι σε αντίθεση με τις βουλευτικές εκλογές οι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί δεν είναι υποχρεωμένοι να μεταδίδουν εκπομπές για τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές.

Σε σχέση με τη σφοδρή επίθεση που δέχτηκε το ΕΣΡ ιδιαίτερα από τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA για το πρόστιμο των 500.000 ευρώ που του επιβλήθηκε, ο Ιωάννης Λασκαρίδης είπε ότι ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος δεν ήταν προσκεκλημένος του σταθμού. Το ΕΣΡ, όπως ανέφερε, έκρινε ότι ο δημοσιογράφος είναι «βασικός σχολιαστής του δελτίου ειδήσεων, προστιθής του σταθμού και επομένως ο σταθμός έχει την ευθύνη». Σημείωσε επίσης ότι η διαφορετική άποψη του Νίκου Χατζηνικολάου δεν «αίρει την ευθύνη του σταθμού για όσα λέγονται από τον προστιθέντα». Το θέμα, όπως υπογράμμισε, θα «λυθεί οριστικά από το ΣτΕ» που είναι και ο «υπέρτατος κριτής». Διευκρίνισε επίσης ότι τα όσα είπε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος δεν προσέβαλαν ιδιώτη αλλά πολιτικά κόμματα πλην του ΚΚΕ και ιδιαίτερα βουλευτές του ΣΥΝ.

Στη χτεσινή συνεδρίαση είχαν κληθεί σε ακρόαση εκπρόσωποι του τηλεοπτικού σταθμού «Μακεδονία» για παροχή διευκρινίσεων σχετικά με έγκριση συμβάσης μεταβίβασης μετοχών τηλεοπτικού σταθμού. Θα κατατεθεί υπόμνημα μέχρι τις 31 Οκτώβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ