Πέμπτη 19 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΡΑΪΑΝ ΤΖΟΝΣΟΝ
Εγκλημα στο κολέγιο

Ο σκηνοθέτης δείχνει να έχει ταλέντο αλλά φαίνεται, δυστυχώς, δεν έχει μυαλό! Ενώ διαθέτει την ικανότητα να «στήνει» τη μηχανή του σωστά, να χωρίζει τις σκηνές σε πλάνα (ντεκουπάζ) εξίσου σωστά, να διδάσκει τους ηθοποιούς σωστά, να δημιουργεί ατμόσφαιρα και «ενδιαφέρον», σε αρκετές στιγμές μάλιστα να εμφανίζεται και αρκετά πρωτότυπος, δεν έχει την ικανότητα, και τον «κοινό νου», να αναρωτηθεί, γιατί όλα αυτά;

Πράγματι, το «Εγκλημα στο Κολέγιο», δεν πάσχει από σκηνοθεσία. Πάσχει από ιδεολογία! Ενα ολόκληρο κολέγιο - έστω και της Αμερικής - να μοιάζει με πηγή κακοποιών και δολοφόνων. Που δρουν ανενόχλητοι από την εξωκολεγιακή κοινωνία. Λες και δεν υπάρχει άλλος κόσμος στην περιοχή! Λες και όλοι οι φοιτητές - έστω και οι Αμερικανοί φοιτητές - δε σπουδάζουν παρά πώς να σκοτώνουν!

Τι κρίμα να σπαταλιέται τόσο και, γιατί όχι, τέτοιο ταλέντο σε αχρηστίες! Και μόνον γι' αυτό μπορείς να καταδικάσεις τον μηχανισμό, το κοινωνικό σύστημα, που δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις, για τέτοιου είδους δημιουργία!

Παίζουν: Τζόζεφ Γκόρντον - Λέβιτ, Λούκατς Χάας, Νόρα Ζάχετνερ, Ματ Ο' Λίρι, Εμελι Ντε Ραβίν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ