Σάββατο 21 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Επικυρώθηκε το πρόστιμο

Το πρόστιμο 30.000 ευρώ για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση που είχε επιβληθεί στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA για την εκπομπή της Αννας Δρούζα «Μπορώ», από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, επικύρωσε και το Συμβούλιο της Επικρατείας. Ειδικότερα, στις 5 Μάρτη 2003 η τηλεπαρουσιάστρια Α. Δρούζα παρουσίασε στην εκπομπή της το εξώφυλλο περιοδικού, καθώς και το περιεχόμενό του. Στη συνέχεια εμφανίστηκε υπάλληλος συγκεκριμένης εταιρείας αδυνατίσματος, αλλά και πελάτισσα της ίδιας εταιρείας, η οποία ανέφερε ότι μετά από θεραπεία έχασε εξήντα κιλά.

Το ΕΣΡ επέβαλε το πρόστιμο στον ALPHA με το σκεπτικό ότι από την όλη παρουσίαση του περιοδικού και της επιχείρησης «υπάρχει έκδηλος σκοπός διαφήμισης (συγκεκαλυμμένη διαφήμιση) με ενδεχόμενη παραπλάνηση του κοινού». Οταν η υπόθεση έφτασε και στο ΣτΕ, το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι η απόφαση του ΕΣΡ «είναι επαρκώς αιτιολογημένη» και απέρριψε τους ισχυρισμούς του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA.

Να σημειωθεί ότι το ΣτΕ απέρριψε τον ισχυρισμό του ALPHA ότι στην περίπτωσή του παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας και το πρόστιμο είναι δυσανάλογα μεγάλο για την παραβίαση του ALPHA. Το ΣτΕ έκρινε ότι για την επιβολή του προστίμου ελήφθη υπόψη το κομμάτι της πίτας των διαφημίσεων του σταθμού το πρώτο εξάμηνο του 2003, που έφτανε στα 83.260.412,3 ευρώ και το ύψος των επενδύσεων που είχε κάνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ