Κυριακή 22 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
Συγκριτικά εκλογικά αποτελέσματα ανάμεσα στις εκλογές 2002 - 2004 - 2006

Δίνουμε σήμερα στους αναγνώστες μας τα συγκριτικά εκλογικά αποτελέσματα στις νομαρχίες μεταξύ των εκλογικών αναμετρήσεων 2002 - 2006, αλλά και σε σύγκριση με το εκλογικό αποτέλεσμα του ΚΚΕ στις κοινοβουλευτικές εκλογές του 2004. Οι πίνακες των αποτελεσμάτων αποτυπώνουν την εικόνα αυτών των εκλογικών αναμετρήσεων.

Στην ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για το εκλογικό αποτέλεσμα, αναφέρεται: «Περικλείει σημαντική δυναμική η σαφής άνοδος των αγωνιστικών ψηφοδελτίων που στήριξε το ΚΚΕ από κοινού με το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση, την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, σε πολλές άλλες νομαρχίες, σε δήμους όπως στην Αθήνα, και σε άλλες πόλεις. Ως αποτέλεσμα είναι η αύξηση των εκλεγμένων νομαρχιακών και δημοτικών συμβούλων, σε ορισμένες περιπτώσεις και εκεί που δεν υπήρχε εκπροσώπηση...».

Πράγματι, στους 64 έφτασαν οι εκλεγμένοι νομαρχιακοί σύμβουλοι της ΝΑΣ, έναντι 48 το 2002, δηλαδή 16 περισσότεροι.

Σχετικά με τις Νομαρχίες που υπάρχει μείωση, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Η ΚΕ θεωρεί ότι σε εκείνες τις νομαρχίες και τους δήμους που εμφανίζεται ουσιαστική μείωση των δυνάμεων του Κόμματος και της συνεργασίας, σε σύγκριση με το 2002, πρέπει να γίνει ιδιαίτερη εκτίμηση, να αποτυπωθούν οι αντικειμενικές και κυρίως οι υποκειμενικές αιτίες.


Γενικότερα στη συνολική εκτίμηση κατά νομαρχία και δήμο πρέπει να παρθούν υπόψη ό,τι αλλαγές έχουν γίνει στη διάταξη των δυνάμεων, στη σύνθεση των ψηφοδελτίων σε σχέση με το 2002, ώστε να προκύψουν αντικειμενικά συμπεράσματα.

Βασικό κριτήριο για την εκτίμηση των αποτελεσμάτων πρέπει να αποτελέσει η ποιότητα των ιδεολογικοπολιτικών δεσμών μας με τα εργατικά και ευρύτερα λαϊκά στρώματα, πώς ανταποκρινόμαστε, με βάση τις σημερινές απαιτήσεις, στην ανάπτυξη της πάλης για τα λαϊκά προβλήματα στον τόπο δουλιάς και κατοικίας, πώς δουλεύουμε σταθερά και αποτελεσματικά για τη συσπείρωση δυνάμεων, για την άνοδο της οργάνωσης των λαϊκών μαζών. Πρόκειται για παράγοντες που παίζουν αποφασιστικό ρόλο στην ανάπτυξη της πολιτικής συνείδησης, σε θετικές διεργασίες, σε βάρος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ