Κυριακή 22 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
Οι ψήφοι της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας»

Δίνουμε σήμερα, στους πίνακες που δημοσιεύουμε, τα εκλογικά αποτελέσματα της ΝΑΣ στους δήμους του Λεκανοπεδίου Αττικής και στις πρωτεύουσες των νομών όλης της χώρας, συγκριτικά με το αποτέλεσμα του ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές του 2004. Συνδετικός κρίκος για τη σύγκριση, το πολιτικό κριτήριο της ψήφου. Με βάση αυτό το κριτήριο επιβεβαιώνεται η εκτίμηση της ανακοίνωσης της ΚΕ του ΚΚΕ για τη δυναμική που περικλείει το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά ταυτόχρονα επιβεβαιώνεται και η εκτίμηση για τους δεσμούς μας με τα λαϊκά στρώματα, αλλά και η δυσκολία και η τεράστια δουλιά που απαιτείται, για να κάνουν την υπέρβαση ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις, στη ρότα του άλλου φιλολαϊκού δρόμου ανάπτυξης. Επιβεβαιώνεται επίσης ότι το αποτέλεσμα δικαιώνει την πολιτική και την ταχτική που δώσαμε στην εκλογική αυτή μάχη, όπως αποτυπώνεται και στην ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ με τις πρώτες εκτιμήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα, όπου αναφέρεται ότι:

«Αναδείξαμε την καθοριστική σημασία για το αύριο και την προοπτική που έχει η καταδίκη της εναλλαγής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στη διακυβέρνηση, της πολιτικής του εγκλωβισμού και του συμβιβασμού στην κυρίαρχη πολιτική...

Επιβεβαιώθηκε το γεγονός, που η αγωνιστική συμπαράταξη από την πρώτη στιγμή ανέδειξε, ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ καθώς και η συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ έχουν διαμορφώσει ισχυρούς μηχανισμούς, ιδιαίτερα μέσα στους δήμους, με στόχο τη χειραγώγηση, τον επηρεασμό και ιδιαίτερα τη ρουσφετολογία και τις υποχρεώσεις».

Πολιτικό ήταν το περιεχόμενο αυτής της μάχης. Η οποία αναδεικνύει τις δυσκολίες της αναμέτρησης, αλλά και το γεγονός ότι η ψήφος στους συνδυασμούς της συμπαράταξης εκφράζει στον ένα ή στον άλλο βαθμό την προοπτική της φιλολαϊκής ρότας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ