Κυριακή 22 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
Εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα των εκλογών

Το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωσης και η Παρέμβασης Αριστερών Πολιτών για τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής

Θετικά αποτίμησαν τα αποτελέσματα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση και η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, οι δυνάμεις δηλαδή που σε συνεργασία με το ΚΚΕ συγκρότησαν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια και έδωσαν την εκλογική μάχη.

Η Διοικούσα Επιτροπή του ΔΗΚΚΙ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την περασμένη Πέμπτη, εκτίμησε ότι «η συνεργασία ήταν θετική και έθεσε τις βάσεις για παραπέρα ενωτικές πρωτοβουλίες, σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο». Οι εκπρόσωποι της Διοικούσας Επιτροπής Π. Μαντάς και Πολ. Τσίρκας, στις παρεμβάσεις τους τόνισαν ότι το ΔΗΚΚΙ θεωρεί θετική τη διακριτή άνοδο των ψηφοδελτίων της πολιτικής συνεργασίας και συμπλήρωσαν ότι η «συνεργασία» έβαλε έμπρακτα τις υποθήκες για διεύρυνση και βάθεμα του προοδευτικού, ριζοσπαστικού, αντιιμπεριαλιστικού πόλου, που χρειάζεται η πολιτική και ο τόπος σαν αντίπαλο δέος στο νεοφιλελεύθερο δικομματισμό.

Η Κομμουνιστική Ανανέωση, σε δελτίο Τύπου, υπογράμμισε ότι «η άνοδος της αριστεράς κυρίως στα αστικά κέντρα και τα υψηλά ποσοστά αποχής σε όλη την Ελλάδα κατέδειξαν την έντονη δυσαρέσκεια, οργή και αγανάκτηση της κοινωνίας για το διευρυνόμενο χάσμα πλούτου και φτώχειας εξαιτίας των πολιτικών που ασκούνται». Εκτίμησε ως «ιδιαίτερα σημαντικό ότι ενισχύθηκαν τα ψηφοδέλτια συνεργασίας με το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών και άλλες ριζοσπαστικές και οικολογικές δυνάμεις. Γιατί η επιλογή αυτών των ψηφοδελτίων είναι επιλογή αγώνα, συσπείρωσης και σύγκρουσης απέναντι στις κυρίαρχες πολιτικές. Η επιτυχία της συνεργασίας αυτής δείχνει ότι είναι εφικτή η δημιουργία ενός Μετώπου Πολιτικών και Κοινωνικών Δυνάμεων που καθημερινά θα διευρύνεται και θα συμπαραστέκεται στους αγώνες των εργαζόμενων, των ανέργων, των μικροεπαγγελματιών, των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, των μεταναστών».

Το προεδρείο της συνέντευξης Τύπου του ΔΗΚΚΙ
Το προεδρείο της συνέντευξης Τύπου του ΔΗΚΚΙ
Η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, σε ανακοίνωσή της σχετικά με τα αποτελέσματα των Νομαρχιακών και Δημοτικών εκλογών, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «η εκλογική μάχη που έδωσαν οι αγωνιστικοί συνδυασμοί και η ογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια αφήνουν παρακαταθήκη για συνέχιση των αγώνων, για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων από καλύτερες θέσεις. Οι συνδυασμοί της Αγωνιστικής Συνεργασίας ανέδειξαν τον πολιτικό χαρακτήρα της μάχης των τοπικών εκλογών».

Παρότι - όπως υπογράμμισε - τα ψηφοδέλτια της Αγωνιστικής Συνεργασίας έδωσαν την εκλογική μάχη σε αντίξοες συνθήκες, «τα αποτελέσματα για τα ψηφοδέλτια της αγωνιστικής συνεργασίας που η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών στήριξε από κοινού με το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση και άλλους ριζοσπάστες αγωνιστές κρίνονται θετικά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ