Τετάρτη 25 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Στη σκιά της ... Λιλί

Σκηνή από την ταινία «Λιλί Μαρλέν»
Σκηνή από την ταινία «Λιλί Μαρλέν»
Ο Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ σκηνοθετεί τη δραματική ταινία με τίτλο «Λιλί Μαρλέν», που θα προβληθεί απόψε στις 22.30 από το κανάλι της ΒΟΥΛΗΣ.

Το 1938, στη Ζυρίχη, η νεαρή τραγουδίστρια Βίλι αγαπά τον Εβραίο μουσικό Ρόμπερτ Μέντελσον. Ο πόλεμος χωρίζει τους νεαρούς εραστές. Η Βίλι αναδεικνύεται σε διάσημη τραγουδίστρια της ναζιστικής Γερμανίας χάρη στο τραγούδι «Λιλί Μαρλέν». Ζει πλούσια στο Βερολίνο, αλλά δεν μπορεί να ξεχάσει τον Ρόμπερτ. Προκειμένου να τον ξαναβρεί, δε διστάζει να γίνει πράκτορας της Αντίστασης.

Η «Λιλί Μαρλέν» είναι το πρώτο μέρος της τετραλογίας του Φασμπίντερ για την πρόσφατη γερμανική ιστορία, έστω κι αν γυρίστηκε μετά την «Μαρία Μπράουν». Η ταινία είναι εμπνευσμένη από την αληθινή ιστορία της τραγουδίστριας Λάιε Αντερσεν και το τραγούδι που ένωσε παράδοξα τους αντίπαλους στρατούς. Η Λίλη είναι μια διφορούμενη γυναίκα, όπως, συμβολικά, και η Γερμανία, που έχει αισθήματα και πάθος, αλλά παρασύρεται σε «προδοσίες». Παίζουν: Χάνα Σιγκούλα, Τζιανκάρλο Τζανίνι, Μελ Φερέρ, Καρλ Χάιντς φον Χάσελ, Κριστίν Κάουφμαν.

Από το STAR θα προβληθεί η ταινία θρίλερ «Στη σκιά του δολοφόνου» σε σκηνοθεσία Φίλιπ Κάουφμαν.

Ο πατέρας της Τζέσικα ήταν κατά συρροήν δολοφόνος. Το γεγονός αυτό είχε ως φυσικό επακόλουθο να την ταρακουνήσει και να τη σημαδέψει ψυχικά. Αντί όμως να παραιτηθεί από τη ζωή και τα όνειρά της, θέλησε να πραγματοποιήσει και να κυνηγήσει ένα από αυτά. Με τους Ασλεϊ Τζουντ και Σάμιουελ Τζάκσον (STAR, 21.00).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ