Παρασκευή 27 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Κλέβουν» κι απ' τη σύνταξη πείνας!

Δούλεψα στην Αυστραλία από το 1955 ως το 1965, 10 χρόνια, και μου δώσανε μειωμένη σύνταξη, περίπου 270 ευρώ και ανάλογα με τη διακύμανση του δολαρίου. Επί 15 χρόνια πληρώνω ΙΚΑ για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη 8% επί της συντάξεως. Πήγα στις 5.6.2006 να πληρώσω και μου ζητήσανε να πληρώσω 500 ευρώ επί 8%, δηλαδή διπλάσια απ' ό,τι πλήρωνα. Διαμαρτυρήθηκα γιατί δεν έχω άλλο εισόδημα στην Ελλάδα εκτός απ' αυτήν τη σύνταξη πείνας.

Είμαι 80 χρόνων. Προτού φύγω για την Αυστραλία το 1955 ήμουνα αγρότης. Ζήτησα από τον ΟΓΑ να μου δώσουν αγροτική σύνταξη και μου αρνηθήκανε. Μου είπαν πως η Αυστραλία δεν υπέγραψε διακρατική συμφωνία με την Ελλάδα. Εγώ τι σχέση έχω με αυτό; Την αγροτική σύνταξη ζητάω που ήμουνα αγρότης.

Το 1943 ως το 1945 ήμουνα αντάρτης στον ΕΛΑΣ και όταν έγινε η αναγνώρισή μας μου είπαν πως ήμουν στρατιωτική υπηρεσία στην πρώτη γραμμή και ζήτησα αντιστασιακή σύνταξη και αυτοί δε μου τη δώσανε. Το 1947 ως το 1950 ήμουνα φαντάρος και πολεμούσαμε στο Βίτσι και το Γράμμο. Οταν επέστρεψα από την Αυστραλία άνοιξα μαγαζί, καθαριστήριο, και πλήρωνα 5 χρόνια ΤΕΒΕ και από κει δεν πήρα τίποτα και τώρα μου ζητάνε από αυτήν τη σύνταξη πείνας να πληρώνω 44 ευρώ, αλλιώς δε θα έχω ιατρική περίθαλψη!

Ενώ πρόσφερα στο κράτος, εκείνοι δε μου προσφέρουν τίποτα. Αλλά το 1955 μας βάλανε σε ένα βαπόρι και μας στείλανε στην Αυστραλία και ευτυχώς που βρήκαμε μια δημοκρατική χώρα και μας βοήθησε και η πατρίδα που πρόσφερα, δε μου δίνει τίποτα και ζητάνε να μου πάρουν και από την πενιχρή σύνταξη της Αυστραλίας. Ντροπή!

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΚΑΡΑΜΠΟΥΛΗΣ

Αιγάλεω


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ