Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
Ελεγχος στο «Channel 9»

Χωρίς πρόγραμμα και με επαναλήψεις εξακολουθεί να εκπέμπει το «Channel 9». Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης θα καλέσει τους εκπροσώπους του τηλεοπτικού σταθμού να δώσουν εξηγήσεις στη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Νοέμβρη για τη λειτουργία του «Channel 9» με κανονικό πρόγραμμα και όχι με μαγνητοσκοπημένο.

Οι υπεύθυνοι του σταθμού, όπως είπε ο Ιωάννης Λασκαρίδης, είχαν ενημερώσει το ΕΣΡ ότι το πρόγραμμα θα άρχιζε από σήμερα, αλλά χτες τους ενημέρωσαν ότι η μετάδοσή του θα ξεκινήσει στις 15 Νοέμβρη. Το ΕΣΡ όπως είπε ο πρόεδρός του, θα παρακολουθεί το πρόγραμμα ενώ εκπρόσωποι του «Channel 9» θα κληθούν στη συνεδρίαση της Ολομέλειας που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη. Ηδη οι υπεύθυνοι του καναλιού έχουν απολύσει εργαζόμενους μεταξύ των οποίων και πολλούς δημοσιογράφους και λειτουργεί με τη μετάδοση μαγνητοσκοπημένου προγράμματος, χωρίς ειδήσεις και εκπομπές. Ο Ιωάννης Λασκαρίδης διευκρίνισε ότι το ΕΣΡ δεν είναι υπεύθυνο για τους εργαζόμενους γιατί όπως είπε «δεν επιδικάζουμε τέτοιου είδους διαφορές». Το ΕΣΡ έχει την ευθύνη για τον έλεγχο του προγράμματος, κάτι που θα κάνει λαμβάνοντας και μέτρα σε περίπτωση που το «Channel 9» συνεχίσει να μην εκπέμπει με επαναλήψεις.

Το ΕΣΡ άλλωστε χτες κατά πλειοψηφία αποφάσισε λόγω έλλειψης προγράμματος, την προσωρινή διακοπή για ένα μήνα των τηλεοπτικών σταθμών SBS και STV. Συγκεκριμένα οριστική διακοπή πρότειναν ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης και το μέλος Εύη Δεμίρη. Ο αντιπρόεδρος Δ. Χαραλάμπης και τα μέλη Ιρις Αυδή και Γιάννης Παπακώστας πρότειναν την προσωρινή διακοπή ενώ τα μέλη Κ. Τσουράκης και Ν. Κουράκης πρόστιμο 30.000 ευρώ. Τελικά ο Ιωάννης Λασκαρίδης και η Εύη Δεμίρη προσχώρησαν στην πρόταση της πλειοψηφίας και έτσι αποφασίστηκε η προσωρινή διακοπή.

Πρόστιμα επέβαλε χτες το ΕΣΡ στο «Ράδιο Μελωδία Κοζάνης» 3.000 ευρώ και 3.000 ευρώ στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ελεύθερη Ραδιοφωνία Κοζάνης» γιατί χρησιμοποιούσαν δύο κέντρα εκπομπής. Θα ζητήσει επίσης από την ΕΕΤΤ να κλείσει το σταθμό που αναμεταδίδει το πρόγραμμα του MAD στη Θεσσαλονίκη, αφού ο εν λόγω σταθμός δεν έχει σχέση με το τοπικό κανάλι MAD που εκπέμπει στο Λεκανοπέδιο.

Σύμφωνα επίσης με στοιχεία που απέστειλε ο τηλεοπτικός σταθμός «Μακεδονία» στο ΕΣΡ, υπάρχουν αλλαγές στη μετοχική του σύνθεση και η μεταβίβαση των μετοχών εγκρίθηκε χτες από το ΕΣΡ. Η εταιρία «Τηλεθέαση μονοπρόσωπη ΕΠΕ», δηλαδή ο Γεώργιος Μήτρου, αγόρασε 79.411 μετοχές από τον Ευριπίδη Καραβασίλη έναντι του ποσού των 507.000 ευρώ κατέχοντας το 25% του μετοχικού κεφαλαίου. Ανοιχτό παραμένει ακόμα και το θέμα της μετοχικής σύνθεσης του ALPHA αφού από τον περασμένο Μάρτη ο μέτοχος Γ. Ψαρράς που κατέχει το 25% του μετοχικού κεφαλαίου είχε ανακοινώσει ότι αποχωρεί από τη μετοχική σύνθεση του σταθμού. Μέχρι σήμερα όμως δεν έχουν αποσταλεί στο ΕΣΡ από τον ALPHA στοιχεία, για μεταβίβαση των μετοχών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ