Σάββατο 15 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Οχι» στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων

Το καθεστώς της ανασφάλιστης εργασίας, της καταπάτησης των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων κάτω από το οποίο εργάζονται πολλοί εργαζόμενοι από το χώρο του τουρισμού και του επισιτισμού καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΕΣΑΚ Τουρισμού - Επισιτισμού Πάτρας.

Η ΕΣΑΚ καταγγέλλει συγκεκριμένα την επιχείρηση - γκέτο «Λάγιος» όπου οι εργαζόμενοι δουλεύουν κάτω από φοβερό καθεστώς τρομοκρατίας και εντατικοποίησης. «Αυτό επιβεβαιώθηκε όταν κλιμάκιο συνδικαλιστών της ΕΣΑΚ με επικεφαλής μέλος της Διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων - Τουρισμού - Επισιτισμού επιχείρησαν να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για τη δραματική ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, των κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους, η διεύθυνση της επιχείρησης με αυταρχικό - φασιστικό τρόπο παρεμπόδισε την ενημέρωση των εργαζομένων για συνδικαλιστική δράση», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της ΕΣΑΚ Τουρισμού - Επισιτισμού.

Αναφορικά με τις ευθύνες για την κατάσταση αυτή, η ΕΣΑΚ καταγγέλλει ότι «ευθύνες έχει η κυβέρνηση, η ξεπουλημένη πλειοψηφία της Ομοσπονδίας και η υποταγμένη πλειοψηφία του ΕΚ της Πάτρας που έχει δώσει φτερά στη μεγαλοεργοδοσία να καταπατά ό,τι έχει κατακτήσει η εργατική τάξη με αγώνες, θυσίες και αίμα».

«Να είναι σίγουροι, όμως, ότι την τρομοκρατία, τις τριτοκοσμικές εργασιακές σχέσεις, τη μαύρη εργασία θα την τσακίσουν οι ταξικές δυνάμεις που υπάρχουν και δρουν στο συνδικαλιστικό κίνημα μαζί με τους εργαζόμενους», καταλήγει η ΕΣΑΚ Τουρισμού - Επισιτισμού.

Νέα σύμβαση - κοροϊδία

Την Ομοσπονδία Επισιτισμού - Τουρισμού καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ζακύνθου με αφορμή τη νέα συλλογική σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων που υπέγραψε η Ομοσπονδία. Οπως καταγγέλλεται στην ανακοίνωση «η νέα σύμβαση αποτελεί κοροϊδία για τους ξενοδοχοϋπάλληλους, η αύξηση των μισθών από 1/1/2000 σε 2,7% και από 1/7/2000 σε 1,7%, όταν την ίδια στιγμή τα κέρδη των ξενοδόχων αυξάνουν με μεγάλους ρυθμούς, ανατρέπονται οι εργασιακές σχέσεις, η μαύρη εργασία και η τρομοκρατία ανθούν μέσα στα ξενοδοχεία και οι εργαζόμενοι τα αποδέχονται υπό το φόβο της απόλυσης και της ανεργίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ