Σάββατο 15 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
Τηλεόραση
Εκεί που βρίσκεται η ... ευαισθησία

H Εμα Τόμσον και ο Χιου Γκραντ στην ταινία «Λογική και ευαισθησία»
H Εμα Τόμσον και ο Χιου Γκραντ στην ταινία «Λογική και ευαισθησία»
Στο μυθιστόρημα της Τζέιν Οστιν βασίζεται η ταινία του Ταϊβανέζου σκηνοθέτη Ανγκ Λι «Λογική και ευαισθησία». Το σενάριο της ταινίας ανήκει στην Εμα Τόμσον, η οποία κέρδισε Οσκαρ διασκευασμένου σεναρίου. Η ταινία μας μεταφέρει στη συντηρητική Αγγλία του 19ου αιώνα και αφηγείται την ιστορία μιας μητέρας και των τριών κοριτσιών της, οι οποίες μετά το θάνατο του συζύγου και πατέρα τους αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την αρχοντική έπαυλή τους, την οποία κληρονομεί ο γιος του πατέρα τους από προηγούμενο γάμο. Οι γυναίκες αναγκάζονται ν' αλλάξουν ζωή και από τον πλούτο να βρεθούν στη φτώχεια. Οι δύο μεγαλύτερες αδελφές θα περάσουν διάφορες ερωτικές δοκιμασίες και θα πρέπει να συνδυάσουν τη λογική και την ευαισθησία, ώστε να διαχειριστούν όσο μπορούν καλύτερα τα οικονομικά τους και ν' αντιμετωπίσουν τα συναισθηματικά τους προβλήματα. Μια όμορφη ταινία εποχής, στην οποία πρωταγωνιστούν οι Εμα Τόμσον, Χιου Γκραντ, Κέιτ Γουίνσλετ και Τζέμα Τζόουνς (MEGA 23.15).

«Εκεί που βρίσκεται η καρδιά». Αμερικανική κωμωδία σε σκηνοθεσία Τζον Μπούρμαν. Ο Στιούαρτ είναι ένας επιτυχημένος και αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας και πιστεύει ότι για να πάει μπροστά κανείς πρέπει να δουλεύει σκληρά και να υπάρχει τιμιότητα στις συναλλαγές που μπορεί να προκύψουν από τη δουλιά. Η άποψή του αυτή τον κάνει να δυσανασχετεί με τα τρία παιδιά του που ζουν μαζί του και δε θέλουν ν' ανεξαρτητοποιηθούν. Αποφασίζει κάποια μέρα πως ήρθε η στιγμή να τα διώξει από το σπίτι, προκειμένου να βρουν μόνα τους το δρόμο. Τα πράγματα, όμως, δε θα έρθουν όπως τα θέλει, αφού ξαφνικά θ' αντιμετωπίσει δυσκολίες στη δουλιά του και οι επιχειρήσεις του θα βουλιάζουν. Τα παιδιά του σε αυτή τη δύσκολη στιγμή θα βρεθούν κοντά του και τότε ο ένας θα πλησιάσει τον άλλο και ο πατέρας θα καταλάβει πόσο πολύτιμη είναι η αγάπη των παιδιών. Παίζουν οι Οϋμα Θέρμαν, Ντάμπνεϊ Κόλεμαν και Κρίστοφερ Πλάμερ (ALPHA 21.15).

«Συνοικία Κοράκι». Ασπρόμαυρη σουηδική ταινία σε σκηνοθεσία Μπο Βίντερμπεργκ. Μια από τις καλύτερες ταινίες του Σουηδού σκηνοθέτη, που σκιτσάρει με λυρισμό τη ζωή σε μια φτωχογειτονιά της Σουηδίας του 1936. Η ζωή καταγράφεται μέσα από τα μάτια και τα βιώματα ενός νεαρού, του Αντερς, που προσπαθεί ν' αντιδράσει στην παθητικότητα του κοινωνικού του χώρου και να βρει διέξοδο και ελπίδα μέσα από τη λογοτεχνία. Παίζουν οι Τόμι Μπέργκρεν, Κέβεν Χελμ, Εμι Στορμ και Χριστίνα Φράμπακ (ΕΤ-3 22.00).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ