Παρασκευή 3 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Ζητούν παρέμβαση του ΕΣΡ

Την άμεση παρέμβαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος και να διατηρηθεί η φυσιογνωμία και ο τοπικός χαρακτήρας του τηλεοπτικού σταθμού TELE-TIME Πάτρας, καθώς και ο σκοπός για τον οποίο του χορηγήθηκε η άδεια, ζητούν η Ενωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου - Ηπείρου - Νήσων, η Ενωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου και ο Σύλλογος Τεχνικών Τηλεόρασης Νοτιοδυτικής Ελλάδας.

Σε επιστολή τους προς τον πρόεδρο και τα μέλη του ΕΣΡ αναφέρουν ότι από το Μάη του 2006 έχουν γίνει «αναγκαστικές παραιτήσεις» και απολύσεις δημοσιογράφων και τεχνικών, με αποτέλεσμα την «ανυπαρξία τοπικού προγράμματος και την απαξίωση του σταθμού». Καταγγέλλουν δε, ότι η εργοδότρια εταιρεία δεν έχει σκοπό να διασφαλίσει καμία θέση εργασίας. Αντίθετα δήλωσε στους εργαζόμενους - όπως επισημαίνεται στην επιστολή - ότι «θα κρατήσει μόνο ένα δημοσιογράφο και τους ελάχιστους απαραίτητους τεχνικούς, για την αναμετάδοση του προγράμματος του τηλεοπτικού "καναλιού 10" των Αθηνών (ιδιοκτησίας ομίλου Γ. Τράγκα)». Παράλληλα, σημειώνεται ότι εκπρόσωπος της εργοδότριας δήλωσε πως «επειδή δεν υπάρχει πρόγραμμα τοπικό, παρά μόνον ένα δίλεπτο "φλας" ενημέρωσης, θα προχωρήσει στις απολύσεις όλου του υπάρχοντος προσωπικού».

Με βάση τα παραπάνω οι Ενώσεις ζητούν από το ΕΣΡ την παρέμβασή του, επειδή «η φυσιογνωμία του σταθμού αδιαμφισβήτητα θα αλλοιωθεί, όπως και ο σκοπός για τον οποίο έχει χορηγηθεί η άδεια λειτουργίας του», αλλά και επειδή «δεν μπορεί να λειτουργεί ένας ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός μεταδίδοντας διαφημιστικά μηνύματα ή μουσικά βίντεοκλιπ ή τηλεαγορές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ