Κυριακή 5 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ» ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ Η Κεντρική Τράπεζα της Ιταλίας ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει την περικοπή 2.000 θέσεων εργασίας και την παράλληλη παύση της λειτουργίας των 75 από τα 100 γραφεία της. Σύμφωνα με τις δηλώσεις των αξιωματούχων της Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας, οι περικοπές αυτές θα συμβάλουν στην αύξηση της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας της λειτουργίας της. Σημειώνεται ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ιταλίας έχει τώρα περίπου 8.000 υπαλλήλους.

«ΘΕΑΜΑΤΙΚΑ» ΚΕΡΔΗ Τριπλασιάστηκαν, σχεδόν, τα κέρδη της «Time Warner» στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2006, ένα αποτέλεσμα που αποδίδεται μεταξύ άλλων στην πρόσφατη εξαγορά της εταιρείας καλωδιακής τηλεόρασης «Adelphia Commu nications». Ο όμιλος που ελέγχει, μεταξύ άλλων, τα κινηματογραφικά στούντιο «Warner Bros», όπως και το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 2,3 δισ. δολαρίων.

ΚΙΝΑ - ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ Η Κίνα, η δεύτερη μεγαλύτερη καταναλώτρια χώρα του κόσμου, υπερδιπλασιάζει τα στρατηγικά της αποθέματα αργού πετρελαίου, προσθέτοντάς τους περίπου 4 εκατ. βαρέλια έως τα μέσα Δεκέμβρη. Οι νέες ποσότητες θα καλύψουν έως και το ένα πέμπτο της χωρητικότητας των εγκαταστάσεων της Κίνας κοντά στο Νίνγκμπο, οι οποίες εγκαινιάστηκαν τον Αύγουστο, με την τοποθέτηση περίπου 3 εκατ. βαρελιών ρωσικού αργού από τα Ουράλια στις 52 δεξαμενές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ