Τρίτη 1 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Απιαστη η Εθνική

...Επικράτησε της Γαλλίας με 80-71 και προκρίθηκε στην οκτάδα ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του σημερινού αγώνα (19.00) με το Ισραήλ

Πέντε στα πέντε η Εθνική ομάδα και πρώτη μεταξύ των πρώτων προκρίθηκε στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης. Ο σημερινός αγώνας με το Ισραήλ έχει διαδικαστικό χαρακτήρα. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, η ελληνική ομάδα τερματίζει πρώτη στον Ε όμιλο και στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει τον τέταρτο του Ζ ομίλου.

Ευκαιρία για ανασύνταξη δυνάμεων, λοιπόν. Την Παρασκευή αρχίζουν τα δυσκολότερα και η Εθνική χρειάζεται πανέτοιμο κάθε παίκτη της. Η κορυφή δεν είναι μακριά, όμως οι τελευταίες "μάχες" απαιτούν το κάτι παραπάνω. Τη φρεσκάδα, το καθαρό μυαλό και τα ξεκούραστα πόδια, που δε διέθετε η Εθνική εναντίον της Γαλλίας. Αυτό βέβαια δεν την εμπόδισε να επικρατήσει και μάλιστα με 80-71. Αλλο όμως οι "τρικολόρ" κι άλλο για παράδειγμα οι "πλάβι", αν φυσικά οι τελευταίοι βρεθούν στο δρόμο μας στη συνέχεια. Οι Γάλλοι που μετά από δύο χρόνια θα φιλοξενήσουν το 31ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, προσπάθησαν ν' αρπάξουν λίγο απ' το γόητρο της Ελλάδας. Κατάφεραν να παλέψουν στα ίσα μέχρι το 37 που το σκορ ήταν 68-64. Δεν είχαν όμως εναλλακτικές λύσεις. Την ώρα που ο Π. Γιαννάκης είχε την πολυτέλεια να αποσύρει ολόκληρη τη βασική του πεντάδα, ο Ζαν Πιερ Ντε Βιντέντζι περίμενε από τον Ανταμς και τον Σκιάρα να του κερδίσουν το παιχνίδι. Οταν κουράστηκε ο Μπονατό κι ο Ντιμπό χρεώθηκε με τέταρτο φάουλ, οι Γάλλοι αναζητούσαν τη λύση από τα 6 και 25 μέτρα, χωρίς να είναι δα και οι καλύτεροι σουτέρ. Από την άλλη ο Φραγκίσκος Αλβέρτης με 4/5 δίποντα και 2/2 τρίποντα, πυροβολούσε ασταμάτητα. Διακρίθηκαν επίσης οι Κορωνιός, Οικονόμου, ενώ οι Παπανικολάου, Γιαννούλης, Σιγάλας, οι πρωταγωνιστές δηλαδή της νίκης επί της Λιθουανίας, παρουσιάστηκαν εμφανώς... καταβεβλημένοι.

ΕΛΛΑΔΑ: Παταβούκας, Παπανικολάου 9, Σιγάλας 2, Κορωνιός 16 (2), Αλβέρτης 17 (2), Οικονόμου 16 (1), Γιαννούλης 3, Ρεντζιάς 9, Χριστοδούλου 8 (2).

ΓΑΛΛΙΑ: Πλιβί, Ντιμπό 12, Φουαρέ 7 (1), Μπονατό 18 (2), Φοτού 10 (2), Ρισασέ 4, Γκαντού 4, Ζουλιάν 6, Ανταμς, Σκιαρά, Ριπέρ 10.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ