Παρασκευή 4 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Φωνές διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση

Προς τα μέλη του, το δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή, τους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς του Μοσχάτου, τους υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Οικονομικών, Εθνικής Αμυνας, Δικαιοσύνης και όλους τους συμπολίτες του, η ΔΕ του Παραρτήματος ΜΟΣΧΑΤΟΥ της ΠΕΑΕΑ υψώνει φωνή διαμαρτυρίας και αποτροπιασμού, για την αδιαφορία και την άρνηση της σημερινής κυβέρνησης και των αρμοδίων υπουργών της να δώσουν λύση στα χρονίζοντα και άλυτα προβλήματα των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης.

"Η αδιαφορία - δηλώνουν - και ο εμπαιγμός συνεχίζεται σε βάρος μας, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση και οι υπουργοί της διατηρούν πλήθος παροχών ηθικών και υλικών προς άλλους δήθεν αντιστασιακούς και δήθεν πατριώτες, στην πραγματικότητα υπηρέτες και συνεργάτες, οι περισσότεροι, των γερμανο-ιταλικών και βουλγαρικών στρατευμάτων κατοχής.

Με απάντησή του σε σχετικό υπόμνημά μας το υπουργείο Οικονομικών από 25-5-97 και με αριθ. πρωτ. 870/485/0092 ξεκαθαρίζει για άλλη μια φορά ότι "η ικανοποίηση άλλων αιτημάτων δεν αντιμετωπίζεται, γιατί οι παρούσες δημοσιονομικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν". Στο ίδιο πνεύμα κινείται και το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων σε απάντηση που μας έστειλε με ημερ. 26-5-97 και αριθ. πρωτ. Φ/5/1174, που επιπλέον δηλώνει αναρμοδιότητα και μας παραπέμπει, σαν άλλος Πόντιος Πιλάτος, στο υπουργείο Οικονομικών.

Και δεν είναι πρώτη φορά που η παρούσα κυβέρνηση με τους αρμόδιους υπουργούς της αθετεί προηγούμενες υποσχέσεις και διακηρύξεις της, όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Τότε που η ΝΔ σαν κυβέρνηση καταργούσε τις όποιες ελάχιστες παροχές της Πολιτείας προς τους αντιστασιακούς. Και καλά για τη ΝΔ δε χρειάζονται πολλές εξηγήσεις. Μα και η παρούσα κυβέρνηση, που διατείνεται ότι είναι σοσιαλιστική; Που κάποιοι υπουργοί της δηλώνουν αντιστασιακοί και δε χάνουν την ευκαιρία να εμφανίζονται στην τηλεόραση και να το διατυμπανίζουν; Τι να πούμε γι' αυτούς;

Διαμαρτυρόμαστε και καταγγέλλουμε αυτή τη συμπεριφορά σαν αντιπατριωτική.

Για μια ακόμη φορά, όπως και στο παρελθόν, δικαιώνουν και σήμερα την πίστη μας ότι δεν είναι οι "Δημοσιονομικές συνθήκες" που εμποδίζουν τη λύση των προβλημάτων μας, αλλά η έλλειψη πολιτικής βούλησης, όπως είναι και το μίσος κάποιων ενάντια στην Εθνική Αντίσταση, το έργο της και το φιλολαϊκό - κοινωνικό περιεχόμενό της".

Λουτράκι - Περαχώρα

Στην τακτική συνέλευση των μελών του παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ,που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα, εκτός από τον απολογισμό της Διοίκησης συζητήθηκαν και όλα τα προβλήματα των αντιστασιακών και γενικότερα τα ζητήματα εσωτερικά και εξωτερικά που απασχολούν ολόκληρη τη χώρα. Συμπερασματικά κατέληξαν ότι:

Η εξωτερική πολιτική κατάσταση οξύνεται συνεχώς στην περιοχή των Βαλκανίων, λόγω της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων και δημιουργεί μεγάλους κινδύνους για την ειρήνη στην περιοχή και τη χώρα μας. Κύπρος και Αιγαίο οδηγούνται σε διχοτόμηση σύμφωνα με τα σχέδια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Στο εσωτερικό της χώρας συντελείται συμπαιγνία σε βάρος του λαού, με την παγίδα του λεγόμενου "Κοινωνικού διαλόγου", που στην πραγματικότητα σημαίνει ακόμα πιο σκληρή λιτότητα για το λαό και εξάρτηση από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.

Η ηθική και υλική αποκατάσταση των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, παρά τις υποσχέσεις, καθυστερεί απαράδεχτα. Οι συνθήκες ζωής των αγωνιστών συνεχώς χειροτερεύουν, όπως και των συνταξιούχων και όλων των εργαζομένων.

Κλείνοντας δηλώνουν: Παλεύουν για την υπεράσπιση της Ειρήνης, Δημοκρατίας, Εθνικής Ανεξαρτησίας. Συμμετέχουν και αγωνίζονται κατά της μονόπλευρης λιτότητας, ακρίβειας, ανεργίας και κάθε αντιλαϊκού μέτρου των κυβερνήσεων.

Τέλος καλούν το λαό και ιδιαίτερα τη νεολαία να παλέψει για έναν κόσμο ειρηνικό και δίκαιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ