Κυριακή 13 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΜΝΗΜΕΣ (Γιά 13.7. Κυριακή)

ΜΝΗΜΕΣ (Γιά 13.7. Κυριακή)

λ9

Πάνε κιόλας 10 χρόνια από τότε που έφυγε ξαφνικά από κοντά μας η αγαπημένη μας ΖΗΝΟΒΙΑ (Τζένη) ΤΣΑΜΠΗ.

Στη μνήμη της προσφέρουμε συμβολικά 20.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Ξενοφών, Παυλίνα, Στράτος Τσαμπής και Σαπφώ Διαμάντη

* * *

λ9

Στις 4 Ιούνη 1994 έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε τροχαίο δυστύχημα, ο πολυαγαπημένος αδελφός μου ΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ,από το Αίγιο.

Με τη συμπλήρωση 3 χρόνων από το θάνατό του, προσφέρω στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, που τόσο αγάπησε και για τα ιδανικά του αγωνίστηκε με συνέπεια, 30.000 δρχ. και 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Μαρία Πολίτου - Περιστερά

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΓΕΩΡΓΙΟΥ Στέργιου ΣΤΕΡΓΙΟΥ και αντί για στεφάνι στον τάφο του και τελευταίο αντίο, προσφέρω 10.000 δρχ. για ενίσχυση του "Ριζοσπάστη".

Βάλια Σάρλη

* * *

λ9

Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΠΑΡΕΛΙΩΤΗΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης - ΕΛΑΣ, τέως πρόεδρος του Παραρτήματος Κορυδαλλού της ΠΕΑΕΑ, που πέθανε στις 26 Ιούνη 1997, ήταν από τα πιο δραστήρια μέλη της ΚΟΒ "Μαλαγαρδή". Διακρινόταν για το ήθος του και την προσφορά του στους αγώνες του λαού.

Στη μνήμη του και αντί για στεφάνι στον τάφο του, τα μέλη του Παραρτήματος Κορυδαλλού, καθώς και οι σύντροφοί του Χαράλαμπος Παναρίτης και Σπύρος Νεοκλής πρόσφεραν στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ "Μαλαγαρδή" 10.000 δρχ.* * *

λ18

Στη μνήμη των αγαπημένων γονιών μου ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ και ΣΟΥΜΕΛΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω στο "Ριζοσπάστη" 10.000 δρχ.

Στάθης Τριανταφυλλίδης

* * *

λ9

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΙΔΗΣ,που συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από τότε που έφυγε για πάντα στις 24 Μάη 1997, γεννήθηκε στην Πτολεμαϊδα το 1926. Μέλος φτωχής αγροτικής οικογένειας, το 1942 οργανώθηκε στο ΕΑΜ Νέων και το 1943 προσχώρησε στην ΕΠΟΝ. Στις αρχές του 1944 ήταν ανταρτοεπονίτης και από τις γραμμές του ΕΛΑΣ πολέμησε ενάντια στους κατακτητές. Μαχητής του ΔΣΕ στον εμφύλιο, έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη από όπου επαναπατρίστηκε το 1978, για να συνεχίσει τους κοινωνικούς αγώνες στην Πτολεμαϊδα. Οι συναγωνιστές και σύντροφοί του θα τον θυμούνται για πάντα και θα παραδειγματίζονται από την αγωνιστική του πορεία.

Ο θείος του ΝΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΙΔΗΣ,αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ήταν Πολιτικός Επίτροπος της 109ης Ταξιαρχίας του ΔΣΕ. Εζησε και αυτός πολιτικός πρόσφυγας, επαναπατρίστηκε το 1978 και πέθανε στις 27 Μάη του ίδιου χρόνου.Στη μνήμη των δύο αγωνιστών προσφέρουμε 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Πόλης Πτολεμαϊδας.

Η σύζυγος του Γιάννη Σημαιοφορίδη, Χαρίκλεια

Τα παιδιά Δημήτρης, Παύλος, Ξανθούλα

* * *

λ9

Στις 11 Ιούλη συμπληρώθηκαν 13 χρόνια από το θάνατο του αξέχαστου συντρόφου μου στη ζωή ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ.

Στη μνήμη του και για την προσφορά του στον αγώνα για τα ιδανικά του σοσιαλισμού, προσφέρουμε 25.000 δρχ. στο ΚΚΕ και 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη", μέσω της ΚΟΒ Πόλης Πτολεμαϊδας.

Η σύζυγός του Γιαννούλα Τριανταφυλλίδη και τα παιδιά του

* * *

λ9

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αγωνιστήςΤΑΚΗΣ ΤΣΑΓΑΛΗΣ, αντιπρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης, προσφέρω στη μνήμη του στην ΟΒ Συκεών της ΚΝΕ 5.000 δρχ.

Γιώργος Ραφαηλίδης

* * *

λ9

Πέρασαν 2 χρόνια από τότε που μας άφησε για πάντα ένας από τους πρωτοπόρους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης στη Ζάκυνθο, ο ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΡΥΠΑΡΗΣ, γιατρός.

Στη μνήμη του πρόσφεραν: Η σύζυγός του Λέτα Γρυπάρη 10.000 δρχ. στη ΝΕ Ζακύνθου και τα μέλη της ΔΕ του Παραρτήματος Ζακύνθου της ΠΕΑΕΑ, της οποίας ήταν μέλος 2.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

* * *

Στη μνήμη της αδελφής μου ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΒΛΕΤΟΓΛΟΥ,η οποία πέθανε στις 25 Ιούνη 1997 στο Περιστέρι και αντί για στεφάνι στον τάφο της, προσφέρω 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ "Μαλαγαρδή".

Θεολόγος Ευδοκιμίδης

* * *

Στη μνήμη της αξέχαστης αδελφής μου ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ και του συζύγου της ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ,που σκοτώθηκαν το 1947, προσφέρω 15.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αλσούπολης και 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Αποστόλης Κοτσιφάκος

* * *

λ9

Σήμερα, 13 Ιούλη, συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατο του κομμουνιστή και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΚΩΣΤΑ ΤΕΚΤΟΝΙΔΗ.

Στη μνήμη του η γυναίκα του Αθηνά Τεκτονίδη και τα παιδιά του πρόσφεραν 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" και 10.000 δρχ. στη ΝΕ Εβρου.

* * *

λ9

Ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ γεννήθηκε το 1922 στο Ελληνοχώρι Διδυμότειχου. Καταγόταν από αγροτική οικογένεια. Το 1943 εντάχθηκε στην Εθνική Αντίσταση και έγινε μέλος του ΚΚΕ. Κυνηγήθηκε, μετά την Απελευθέρωση για την αντιστασιακή δράση του και το 1946 κατέφυγε στο ΔΣΕ. Πήρε μέρος σε πολλές μάχες στο Βίτσι και στο Γράμμο. Πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, από το τέλος του εμφύλιου, δημιούργησε οικογένεια και δούλεψε σε διάφορες δουλιές. Ηταν υπόδειγμα ακούραστου εργάτη, ευγενικός και φιλότιμος αγωνιστής.

Στη μνήμη του, τα παιδιά του Μιχάλης και Στέργιος πρόσφεραν στο "Ριζοσπάστη" 5.000 δρχ.

* * *

λ9

Ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης - ΕΛΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΓΛΟΥ,που έφυγε από κοντά μας στις 26 Ιούνη 1997, γεννήθηκε το 1915 στην Εφεσο της Μικράς Ασίας. Πήρε μέρος στην ηρωική μάχη για την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου, ως αξιωματικός του ΕΛΑΣ. Ηταν πάντα φλογερός πατριώτης και πιστός στα αγνά δημοκρατικά ιδανικά ως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 30.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" του οποίου ήταν τακτικός αναγνώστης και 10.000 δρχ. στο Παράρτημα Κοκκινιάς της ΠΕΑΕΑ, που ήταν μέλος του.

Η σύζυγος, τα παιδιά και τα εγγόνια του

* * *

Στη μνήμη του αξέχαστου ανιψιού και βαφτιστικού μου ΝΙΚΟΥ ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ,που πέθανε σε ηλικία 58 χρόνων και κηδεύτηκε στις 23 Ιούνη 1997, προσφέρω, μέσω Επιτροπής Ηλείων Αττικής 30.000 δρχ. στο ΚΚΕ και 10.000 δρχ. στην ΚΝΕ.Γιάννης Τζαβέλλας

* * *

Οι αντιστασιακοί Κ. Δ. και Γ. Π. πρόσφεραν στο ΚΚΕ 40.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Καλλιθέας Θεσσαλονίκης.

* * *

Στη μνήμη των νεκρών μαχητών του ΔΣΕ από την Κόρινθο : ΑΧ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ,ΦΑΝ. ΑΛΜΠΑΝΗ,Τ. ΑΛΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ,Τ. ΠΕΠΠΑ,του ΧΡ. ΤΣΟΝΑΪΤΗ και τουΓΙΑΝ. ΝΑΤΣΓΚΑ,που πέθανε πρόσφατα, ο Χρ. Θεοδωρόπουλος πρόσφερε 5.000δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ "Αγ. Δημητρίου".

* * *

λ9

Στις 8 Ιούλη συμπληρώθηκαν 7 χρόνια από το θάνατο του συντρόφου μου ΚΩΣΤΑ ΠΛΑΖΟΜΥΤΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ.

Στη μνήμη του προσφέρω 50.000 δρχ. στο ΚΚΕ, 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" και 10.000 δρχ. στο περιοδικό της Εθνικής Αντίστασης.

Φανή Πλαζομύτη

* * *

λ9

Η ΘΕΟΔΩΡΑ ΖΕΡΒΑ, γιατρός παθολόγος στο ΙΚΑ Νέας Ιωνίας και στο ΚΑΠΗ Καλογρέζας και Ελευθερούπολης, σκοτώθηκε μαζί με τον αδελφό της σε τροχαίο δυστύχημα στις 16 Ιούνη 1997. Ο θάνατός της λύπησε τόσο τους κατοίκους της Νέας Ιωνίας, όσο και τους ηλικιωμένους του ΚΑΠΗ, γιατί τους φρόντιζε με στοργή και ενδιαφέρον.

Στη μνήμη των δύο νεκρών αδελφών και αντί για στεφάνι στον τάφο τους πρόσφεραν στο ΚΚΕ: Δημ. Κεφαλόπουλος, Μαρία Παπαθανασίου, Νίκος Μουζινίδης, Σουζάνα και Γιάννης Βούλγαρης από 1.000 δρχ., Δημ. Μπότσης 2.000 δρχ., Αικατερίνη Καλαϊτζή και Ζαχαρούλα Ευαγγελινού από 500 δρχ.

* * *

λ9

Σήμερα, 13 Ιούλη, κλείνουν 4 χρόνια από το θάνατο της αγωνίστριας ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΚΟΥΤΡΑ.

Αντί για μνημόσυνο ο σύζυγός της Στάθης Κούτρας πρόσφερε 10.000 δρχ. στο"Ριζοσπάστη", 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ και 10.000 δρχ. στην ΑΕ Μεσολογγίου.

* * *

Συμπληρώνονται 11 χρόνια από το θάνατο της αγωνίστριας και συντρόφισσας της ζωής μου ΑΝΝΑΣ ΓΙΟΥΤΣΑ.

Στη μνήμη της, καθώς και στη μνήμη των κουμπάρων μου ΒΑΣΙΛΗ, ΑΝΝΑΣ, και ΝΙΤΣΑΣ ΒΛΑΧΑΚΗ,προσφέρω στο ΚΚΕ 15.000 δρχ., μέσω της ΚΟ Μαγνησίας και 5.000 δρχ. στο Παράρτημα Μαγνησίας της ΠΕΑΕΑ.

Στέφανος Γιούτσας

* * *

λ9

Κλείνουν 9 χρόνια από το θάνατο του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΑΚΚΑ,μέλους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του η σύζυγός του Μαρία Σακκά προσφέρει στην ΚΟΒ Νεάπολης Κοκκινιάς 15.000 δρχ.

* * *

λ9

Στη μνήμη της αγαπημένης συντρόφισσάς μου ΕΛΕΝΗΣ ΣΤΑΛΙΔΟΥ,που πέθανε πριν από 17 χρόνια, προσφέρω 20.000 δρχ. στην ΚΟ Καλαμαριάς.

Αθανάσιος Σταλίδης

* * *

λ9

Πέρασαν 4 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του ΛΑΖΑΡΟΥ ΚΑΡΟΥΤΑ, μέλους του ΚΚΕ. Σπούδασε ηλεκτρολόγος - μηχανολόγος και από τα φοιτητικά του χρόνια ήταν δραστήριο μέλος της ΚΝΕ και αργότερα του ΚΚΕ στην περιοχή της Νιγρίτας.

Σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στις 2 Ιούλη 1993 στο Κιλκίς.

Στη μνήμη του μονάκριβου γιου μου προσφέρω 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη"

Αδάμος Καρούτας

* * *

Στη μνήμη των ΙΑΚΩΒΟΥ και ΖΩΓΡΑΦΑΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ από τον Αχινό Νιγρίτας, τα παιδιά τους πρόσφεραν 40.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

* * *

Στη μνήμη των κομμουνιστών συμπατριωτών μου ΑΧΙΛΛΕΑ ΚΟΝΤΑΡΑ και ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΑΛΟΥ,που εκτελέστηκαν τον Ιούνη του 1949, προσφέρω 5.000 δρχ. στην ΚΟΒ Αγ. Κωνσταντίνου Ηλιούπολης.

Μένη Χαραλαμπίδου - Αγαθία

* * *

λ9

Σήμερα, 13 Ιούλη, συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος μας αγωνιστής ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ,μέλος του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 25.000 δρχ. στο ΚΚΕ και 25.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Η γυναίκα του Αγγελική Πετροπούλου

Τα παιδιά του Πάνος και Θεόδωρος

* * *

λ9

Στις 17 Ιούλη συμπληρώνονται 6 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αξέχαστος ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ,μέλος του ΚΚΕ από το 1943. Γεννήθηκε το 1925 στο Αηδονοχώρι Κοζάνης. ΕΑΜίτης στην κατοχή, κατατάχτηκε στον ΕΛΑΣ το 1943. Υπηρέτησε ως καπετάνιος στην υποδειγματική ομάδα της ΕΠΟΝ του 27ου Συντάγματος της ΧΙης Μεραρχίας. Πήρε μέρος σε πολλές μάχες. Μετά τη Βάρκιζα διώχτηκε και αναγκάστηκε να καταφύγει στο ΔΣΕ.

Πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη δούλεψε σε διάφορες δουλιές.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" και 1.000 δρχ. στην ΚΟΒ Κληματαριάς Θεσσαλονίκης, της οποίας ήταν μέλος.

Η σύζυγός του Ευδοκία Βασιλοπούλου και τα παιδιά του

* * *

λ9

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ από την Αμμουδιά Σερρών γεννήθηκε το 1976 από γονείς εργάτες. Εργάτης ήταν και ο ίδιος, έφυγε από κοντά μας στις 29 Ιούνη 1997 σε ηλικία 21 χρόνων. Εχασε τη ζωή του από την αμέλεια ενός γεωργού ο οποίος άφησε αρδευτικό καρούλι τη νύχτα στη μέση του δρόμου.

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου ανιψιού μου και αντί για στεφάνι στον τάφο του, προσφέρω 15.000 δρχ. στη ΝΕ Σερρών.

Σωκράτης Παπαδόπουλος

* * *

λ9

Συμπληρώνεται σήμερα, 13 Ιούλη, ένας χρόνος από το θάνατο του αγωνιστή ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΕΣΜΑΤΖΟΓΛΟΥ, καπνεργάτη συνδικαλιστή.

Στη μνήμη του ο αδελφός του Βασίλης Πεσματζόγλου πρόσφερε 5.000 δρχ. στο"Ριζοσπάστη" του οποίου ήταν τακτικός αναγνώστης.

* * *

λ9

Στις 29 Ιούλη συγγενείς, σύντροφοι, συναγωνιστές, φίλοι και συμπατριώτες του, κηδέψαμε στον Ασπρόπυργο τον αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΓΓΟ, κομμουνιστή. Γιος φτωχής αγροτικής οικογένειας του Ασπρόπυργου, από μικρός έζησε τις στερήσεις της αγροτιάς, γι' αυτό πολύ νωρίς εντάχθηκε στο προοδευτικό κίνημα. Στην κατοχή το εθνικοαπελευθερωτικό μήνυμα του ΚΚΕ και του ΕΑΜ βρήκε στον Βασίλη Τσίγγο γόνιμο έδαφος προοδευτικού ανθρώπου, πατριώτη και αγωνιστή. Συμμετείχε στην ομάδα του ΕΑΜ Νέων στο χωριό του και με την ίδρυση της ΕΠΟΝ, μαζί με άλλους νέους πέρασαν στην ΕΠΟΝ και αργότερα στην ομάδα των ανταρτοεπονιτών του ΕΛΑΣ. Στο διάστημα αυτό γίνεται μέλος του ΚΚΕ. Στις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις που έκαναν οι Γερμανοί το 1943 στην Πάρνηθα, πολέμησε από τις γραμμές του 1ου τάγματος του 44ου Συντάγματος του εφεδρικού ΕΛΑΣ, και τραυματίζεται. Συνέχισε τον αγώνα του ενάντια στους κατακτητές ως την Απελευθέρωση. Στα Δεκεμβριανά τραυματίζεται για δεύτερη φορά, αλλά από "ελληνικό" όπλο.

Ως το θάνατό του στάθηκε όρθιος, πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ και του ΕΑΜ, αλλά και στις άλλες δυσκολίες που συνάντησε στο μαζικό λαϊκό κίνημα.

Στην κηδεία του εκτός από τους συντρόφους και συναγωνιστές του, παραβρέθηκαν ο Μάκης Μαϊλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του Κόμματος, ο Δήμος Κουντούρης, μέλος της ΚΕ, αντιπροσωπεία από το Γραφείο της ΚΟΒ, της Εθνικής Αντίστασης και ο νομαρχιακός σύμβουλος Αντώνης Χοροζάνης.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 30.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Η θεία του Λευτεριά και τα εξαδέλφια του Σπύρος, Βάσω, Μαρία, Βιβή και Πάνος

***

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

λ9

Σήμερα Κυριακή 13 Ιούλη, στις 9.30 π.μ. στην εκκλησία του Αγίου Ανδρέα θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο του αγαπημένου μας

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΤΡΟΥΜΠΟΥΛΗ

Στη μνήμη του προσφέρουμε 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" και 5.000 δρχ. στην ΚΟΒ Παιανίας.

Η γυναίκα του και τα παιδιά του


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ