Τρίτη 15 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΑΦΕΤΗΡΙΑ
νέων αγώνων

Σε συνοπτικές διαδικασίες εισαγωγής και ψήφισης του απαράδεκτου νομοσχεδίου από τα Θερινά Τμήματα της Βουλής, επιμένει η κυβέρνηση, ενώ, με μοχλό την ΟΚΕ, επιχειρεί να βάλει στην "προκρούστεια κλίνη" του "κοινωνικού διαλόγου" ό,τι απέμεινε από το δημόσιο σύστημα υγείας

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι λειτουργοί της δημόσιας υγείας δίνουν την πρώτη απάντηση στο νομοσχέδιο, που απορυθμίζει το δημόσιο σύστημα υγείας και διαλύει τα ασφαλιστικά ταμεία, με το παναθηναϊκό συλλαλητήριο, που θα γίνει την Πέμπτη στο Σύνταγμα, ώρα 7 μμ. Προμήνυμα αυτού του συλλαλητηρίου ήταν η μαζική συμμετοχή 26 φορέων πρωτοβάθμιων, δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων οργανώσεων στη χτεσινή σύσκεψη, που έγινε με πρωτοβουλία της ΕΙΝΑΠ και είχε ως θέμα την ανάληψη πρωτοβουλιών για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας.

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση, κάνοντας επίδειξη αυταρχισμού και αλαζονείας, ετοιμάζεται να εισάγει σήμερα το νομοσχέδιο στο Θερινό Τμήμα της Βουλής και να το ψηφίσει με συνοπτικές διαδικασίες μέχρι την Παρασκευή, όπως δήλωσε χτες ο υφυπουργός Μ. Σκουλάκης.

Η ανθυγιεινή πολιτική της κυβέρνησης συμπληρώνεται με την αδιαλλαξία της απέναντι στους φαρμακοποιούς, που διεκδικούν τα χρωστούμενα - κυρίως - απ' το Δημόσιο και τον ΟΓΑ ποσά. Αντί η κυβέρνηση να δώσει λύση, επανέλαβε και χτες τα μέτρα της Διυπουργικής Επιτροπής για τα φάρμακα. Επίσης χτες ο εισαγγελέας διέταξε έρευνα για τους φαρμακοποιούς.


ΣΕΛ.  16   -   17

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ