Πέμπτη 17 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Εξαλλο κήρυγμα υπέρ της πλουτοκρατίας

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος για την ομιλία του Κ. Σημίτη

Σχετικά με την ομιλία του πρωθυπουργού στην ημερίδα των αγροτικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε χτες την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Οι ομιλίες των Κ. Σημίτη και Κ. Σκανδαλίδη στην αγροτική σύσκεψη του ΠΑΣΟΚ ήταν ένα έξαλλο κήρυγμα υπέρ της πλουτοκρατίας και κατά της μικρής και μεσαίας αγροτιάς. Ο βασικός στόχος τους ήταν να εξοπλιστούν τα αγροτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ για το πώς θα συμβάλουν στην απορρόφηση κάθε διαμαρτυρίας και κατακραυγής ενάντια στη σκληρή, βάρβαρη, αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ και θα αποτρέψουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Ταυτόχρονα, με την κινδυνολογία και την ιδεολογική τρομοκρατία επιτέθηκαν κατά των εργαζόμενων αγροτών, καθιστώντας τους ουσιαστικά υπεύθυνους για τα χάλια της αγροτικής οικονομίας.

Κατά την πάγια και προσφιλή τακτική της η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ επικαλέστηκε την άθλια κατάσταση των αγροτικών συνεταιρισμών ως ένα λόγο που δικαιολογεί τα αντιλαϊκά κυβερνητικά μέτρα. Παρέκαμψε έτσι το αναμφισβήτητο γεγονός, ότι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι εκείνη που δημιούργησε τη σημερινή κατάσταση.

Ο Κ. Σημίτης έκανε προκλητικά λόγο για το τέλος της εποχής των παχιών αγελάδων, τη στιγμή που ο εργαζόμενος αγροτικός κόσμος γνωρίζει καλά ότι για τη φτωχή αγροτιά οι αγελάδες ήταν πάντα ισχνές, ενώ για τους λίγους ήταν παχιές και θα εξακολουθήσουν να γίνονται παχύτερες.

Ο πρωθυπουργός απέκρυψε τον κύριο στόχο της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και της ΕΕ, που είναι η μείωση κατά 50% των αγροτικών νοικοκυριών και η συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε πολύ λίγα χέρια. Κατά τ' άλλα ανακοίνωσε τη διάλυση ουσιαστικά του συνεταιριστικού κινήματος και της συνεργατικής μορφής, με τη δημιουργία στη θέση τους των προωθούμενων από την ΕΕ Ομάδων Παραγωγών επιχειρηματικής μορφής, που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των εμπόρων και των μεγαλοπαραγωγών.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση της πλουτοκρατίας, τη χειρότερη αστική κυβέρνηση που γνώρισε ο λαός την τελευταία 20ετία. Καλεί τους μικρούς και μεσαίους αγρότες να ενωθούν σαν μια γροθιά κατά της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, μαζί με την εργατική τάξη και τη νεολαία. Η αντιμετώπιση των αγροτικών αιτημάτων θα έχει τόσο πιο καλό αποτέλεσμα, όσο θα δυναμώνει ο αγώνας κατά της συνολικής κυβερνητικής πολιτικής".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ