Πέμπτη 17 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ
Σημαντικές απουσίες

Πολλοί πρωταθλητές δε θ' αγωνιστούν φοβούμενοι τραυματισμούς

Φυλάνε τα... ρούχα τους ενόψει του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος οι Ελληνες πρωταθλητές του στίβου. Γι' αυτό πολλά είναι τα αστέρια που θα λάμψουν διά της απουσίας τους απ' το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που αρχίζει την Παρασκευή. Οι αγώνες αποτελούν την πρόβα τζενεράλε πριν το παγκόσμιο ραντεβού του στίβου στις αρχές Αυγούστου στην Αθήνα. Παρ' όλα αυτά όπως φαίνεται τελικά δε θα έχουν την αίγλη που περιμένουν οι φίλοι του κλασικού αθλητισμού.

Ο κίνδυνος τραυματισμού πριν από μια τόσο μεγάλη διοργάνωση οδηγεί πολλούς αθλητές στην απόφαση να μην πάρουν μέρος στους αγώνες. Βέβαια υπάρχουν και εκείνοι που υποφέρουν ήδη από κάποιους μικροτραυματισμούς και φοβούμενοι υποτροπή δε θέλουν να αγωνιστούν. Ετσι λοιπόν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα δεν πρόκειται να μετάσχουν οι Χαντζόπουλος, Παυλακάκης, Γκατσιούδης, Παπούλιας, Παπαδιάς.

Εκτός όμως από τους παραπάνω λόγους υπάρχει και ένας ακόμα που αφορά τον Νότη Παπούλια. Ο νεαρός αθλητής έχει κάνει γνωστό ότι δεν πρόκειται να μετέχει σε εγχώριες διοργανώσεις εξαιτίας της διαφωνίας που έχει με τον σύλλογό του, το ΓΣ Ηλιούπολης. Η κόντρα των δυο πλευρών εστιάζεται στην απόφαση του συλλόγου να μην επιτρέψει στον Παπούλια να μεταγραφεί στο εξωτερικό. Ερωτηματικό αποτελεί η συμμετοχή του Λάμπρου Παπακώστα στο ύψος. Την οριστική απόφαση θα την πάρει τελευταία στιγμή.

Ανάλογη κατάσταση υπάρχει και στις γυναίκες. Θάνου, Βασδέκη και Μπακογιάννη θα γραφτούν στο απουσιολόγιο των αγώνων. Και οι τρεις αθλήτριες βρίσκονται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας τους και δε θέλουν να ρισκάρουν. Πάντως αργά χτες το βράδυ εκπρόσωποι του ΣΕΓΑΣ θα είχαν συνάντηση με κάποιους από τους παραπάνω αθλητές και αθλήτριες σε μια προσπάθεια να τους μεταπείσουν και να δώσουν το "παρών" στους αγώνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ