Σάββατο 19 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
"ΑΘΗΝΑ 97"
Δεν έρχονται Ο Μπράιεν και Μπέκφορντ

Οριστικά... αποχαιρετάει το "Αθήνα 97" ο Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής του δεκάθλου, Νταν Ο Μπράιεν. Ο Αμερικανός δεν πρόκειται να επισκεφθεί τη χώρα μας τον Αύγουστο, αφού όπως δήλωσε ο ίδιος αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού. "Είναι ειρωνικό γιατί είχα ζητήσει την κάρτα ελεύθερης συμμετοχής από την Παγκόσμια Ομοσπονδία και τώρα που την πήρα δε θα τη χρησιμοποιήσω. Στην κατάσταση που είμαι, δεν μπορώ να μετέχω" δήλωσε. Εξάλλου απών από την Αθήνα θα είναι και ο Τζαμαϊκανός αθλητής του μήκους, Τζέιμς Μπέκφορντ. Η ομοσπονδία της χώρας του τον τιμώρησε με τρεις μήνες αποκλεισμό από την αγωνιστική δράση, λόγω ντοπαρίσματος.

Μετά το διεθνές μίτινγκ στο Παρίσι, πριν από περίπου ένα μήνα, "συνελήφθη" να έχει κάνει χρήση αναβολικών ουσιών και συγκεκριμένα εφεδρίνη. Ο Τζαμαϊκανός άλτης είχε κερδίσει το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς της Ατλάντα, ενώ την ίδια θέση είχε πάρει και στο προηγούμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα (Γκέτεμποργκ) το 1995.

Στην Αθήνα τα γενέθλια της ΙΑΑΦ

Στην Αθήνα θα γιορτάσει τα 85α γενέθλιά της η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (ΙΑΑΦ), σε μια ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιούλη. Δυο ημέρες δηλαδή πριν την επίσημη έναρξη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Οι εορτασμοί θα γίνουν πριν αρχίσουν οι εργασίες του συμβουλίου της ΙΑΑΦ, όπου θα παραστούν μεγάλα ονόματα του διεθνούς στίβου όπως ο Τσέχος Εμίλ Ζάτοπεκ, ο Κενυάτης Κιπ Κέινο, ο Ρώσος Βαλερί Μπρούμελ και οι Αμερικανοί Ντικ Φόσμπερι και Καρλ Λιούις. Την έναρξη του συνεδρίου θα κηρύξει ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ