Κυριακή 27 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΣΕΛΙΔΟΡΑΜΑ

ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ.Το νέο κοστούμι της σοσιαλδημοκρατίας. Τρία χρόνια πριν το 2000 η πολιτική ζωή της χώρας μας κινείται στους ρυθμούς του "κεντροαριστερού" παραμυθιάσματος. Πρωτομάστορας όλης αυτής της διεργασίας είναι φυσικά το ΠΑΣΟΚ του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, σε αγαστή σύμπνοια με τον ΣΥΝ. Υπάρχει βεβαίως και αντιπαράθεση. Αντιπαράθεση για το ποια πιόνια, τα "κεντροαριστερά" ή τα "κεντροδεξιά", θα κατακτήσουν την προνομιακή θέση του πολιτικού υπηρέτη... μακράς πνοής, για τις πολυεθνικές (σελίδες 9 - 11)ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΑ οι εφοπλιστές. Αποκαλυπτική έκθεση του ΚΟΜΙΤΙ για ένα "πλέον ελκυστικό περιβάλλον" και μέτρα πιο "εκσυγχρονιστικά" απ' αυτά που σκέφτεται να επιβάλει η κυβέρνηση για τους εργαζόμενους στη στεριά! "Επιβάλλεται - σημειώνει η έκθεση - η απομάκρυνση από παλαιές σχέσεις εργασίας και κεκτημένα δικαιώματα, προϊόντα μιας άλλης εποχής, που ήτο άγνωστος η κινητικότης μεταξύ των διαφόρων επαγγελμάτων και οργανώσεως της οικονομίας πάνω σε στενά εθνικά πρότυπα"! (σελίδα 13)

ΛΥΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝΟΥΝ οι μεγαλοξενοδόχοι, αφού η κυβέρνηση με την τουριστική πολιτική που ακολουθεί, φροντίζει πριν απ' αυτούς γι' αυτούς. Χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλες τις τουριστικές περιοχές - Αιγαίο και Ιόνιο ίδια γεύση - αναστενάζουν κάτω από ένα καθεστώς πλήρους ασυδοσίας στην "καρδιά" της τουριστικής περιόδου (σελίδα 14)

ΤΟ 14ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Νεολαίας και Φοιτητών ανοίγει τις πύλες του αύριο στο νησί της Επανάστασης, την Κούβα. Είναι η στιγμή που οι νέοι όλου του κόσμου θα βρεθούν μαζί με τους Κουβανούς, θα μάθουν για την Επανάσταση, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, αλλά και για το κουράγιο, τον ενθουσιασμό, την αυταπάρνησή τους, για να πετύχουν παρ' όλες τις δυσκολίες να καλυτερέψουν τη ζωή τους, τη σοσιαλιστική τους κοινωνία (σελίδες 20 - 21)

REDNET Ο "Ρ" αρχίζει από σήμερα και κάθε Κυριακή μια διαφορετική εξερεύνηση του Internet, του γνωστού και πολυσυζητημένου διεθνούς διαδικτύου ηλεκτρονικών υπολογιστών. Από την Παρασκευή 1 Αυγούστου, θα υπάρχει και η καθημερινή φωνή του εργαζόμενου, η εφημερίδα μας, ο "Ριζοσπάστης". Η στήλη έχει το όνομα "RedNet" ("κόκκινο δίκτυο") Μάλιστα, ο κόμβος του "Ριζοσπάστη" λειτουργεί ήδη δοκιμαστικά (στη διεύθυνση http: //www.rizospastis.gr), αλλά η 1 Αυγούστου θα είναι η επίσημη "πρεμιέρα" (σελίδα 16)

ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΤΕΡΟ φορολογικό σύστημα της Ευρωπαϊκής Ενωσης διατηρεί η Ελλάδα! Αποκαλυπτικά στοιχεία της ΕΕ για το φορολογικό σύστημα των 15 χωρών - μελών, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια στην εφαρμογή φορομπηχτικής πολιτικής. Νέα φορολογική επέλαση προωθεί η κυβέρνηση το ερχόμενο φθινόπωρο, ενώ επιχειρεί κάλπικη και νοθευμένη τιμαριθμοποίηση των φορολογικών κλιμακίων (σελίδα 27).

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΙΒΟΣ δίνει εξετάσεις μπροστά στο κοινό του, διεκδικώντας τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία του. Το φετινό 6ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο από 1 - 10 Αυγούστου και αποτελεί τη μεγάλη ευκαιρία για να επιβεβαιώσει για μια φορά ακόμα την άνοδό του ο ελληνικός στίβος (σελίδες 28 - 31).

ΜΑΖΙΚΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ επιστημόνων της Βουλγαρίας στο εξωτερικό. Πάνω από 5.000 είναι οι καθηγητές και υφηγητές πανεπιστημίων και άλλων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που εγκατέλειψαν τη χώρα μετά την ανατροπή του σοσιαλιστικού καθεστώτος. Ο αριθμός των Ινστιτούτων της Βουλγαρίας έχει μειωθεί κατά το ένα τρίτο, ενώ έχουν γίνει και δραστικές οικονομικές περικοπές (σελίδες 38 - 39)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ