Κυριακή 27 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Οι "σύμμαχοι"

ΝΙΚΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ.Γεωπόνος - Τεχνολόγος - Λιβαδειά: Διάβασα ένα εμπεριστατωμένο με καθαρή αποκαλυπτική και θαρρετή γλώσσα (γραμμένο) άρθρο του κ. Μάριου Πλωρίτη στο "Βήμα της Κυριακής" 13.4.97. Τίτλος "Αδιάκριτα ερωτήματα" που με έκανε να νιώσω μεγάλη χαρά και ελληνική υπερηφάνεια! Μακάρι, (είπα) όλοι οι λόγιοι του τόπου μας, ακαδημαϊκοί και αρθρογράφοι να γράφανε έτσι θαρρετά, φωναχτά και έξω από τα δόντια γιατί τώρα αυτά τα χρειάζεται η πατρίδα μας.

Εμείς δεν έχουμε άλλο τι να αντιτάξουμε παρά μόνο τα δίκαιά μας, την καταγωγή μας, και φυσικά την ενημέρωση της κοινής γνώμης, ντόπιας και ξένης προπαντός.

Ας μου επιτραπεί να πω και να ρωτήσω: Μια ανοιχτή επιστολή του πρώην Εθνάρχη μας Κ. Καραμανλή στον ξένο Τύπο που να ρωτάει τους Ευρωπαίους "συμμάχους" μας πως χρόνια τώρα εγώ κύριοι έλεγα στο λαό μου, είμαστε με τη Δύση, πέστε μου τώρα τι να τους πω;

Ακόμα θα 'θελα να ρωτήσω ποιος θα έλεγε στην Αμερική που πατρονάρει (και παρακινεί) την Τουρκία να ζητάει νησιά και Αιγαίο, τι θα έκανε εάν η τότε Σοβιετική Ενωση ζητούσε με τον ίδιο τρόπο την Αλάσκα πίσω γιατί δε θα αναγνώριζε τη συμφωνία που έγινε με τον τσάρο Αλέξανδρο το 1867; Τι; Βέβαια δεν το έκανε γιατί οι ιθύνοντες της χώρας αυτής, ήτανε ρεαλιστές, ψύχραιμοι και όχι οπαδοί της νέας τάξης πραγμάτων! Μετά τιμής.

Τα δυο ημερολόγια του ΠΑΣΟΚ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΚΩΣΤΑΣ - Τσούκα Φθιώτιδας. Αγαπητοί μου σύντροφοι και συντρόφισσες, νέοι, νέες όλης της Ελλάδας, αυτό που γίνεται σήμερα στην Ελλάδα δεν έγινε ποτέ. Γι' αυτό ρωτάω την κυβέρνηση και ιδιαιτέρως τον κ. Σημίτη με ποιο ημερολόγιο του ΠΑΣΟΚ κυβερνάει με το παλιό του 1981 ή άνοιξε νέο; Γιατί τότε στις τρεις Σεπτεμβρίου 1981 μάς παρουσιάζανε άλλα που κλείνανε και λίγο προς το Σοσιαλισμό, τώρα όμως έχει ξεφύγει πολλά χιλιόμετρα μακριά. Το 1982 - 83 πήγανε κάτι να κάνουνε με ΕΣΥ, με τα Κέντρα Υγείας, με βιβλιάρια υγείας. Αρχίσανε ένα σπιτάκι της υγείας τώρα όμως με τους νέους νόμους καταρρέουν όλα αυτά. Δηλαδή τα κρατικά Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τα έχει γυμνώσει όλα από γιατρούς, νοσοκόμους και άλλο προσωπικό. Που κι αυτούς που έχει κρατήσει τους αφήνει απλήρωτους επί σκοπώ να αναγκαστούνε κι αυτοί να φύγουνε. Αλλά και το χειρότερο ακόμη να πληρώνουμε τα φάρμακά μας εις το ακέραιο στα φαρμακεία και με την απόδειξη να πηγαίνουμε στην οδό Πατησίων 30 να παίρνουμε τα χρήματά μας. Κύριε Σημίτη γιατί να συμβαίνουν όλα αυτά; Δε γνωρίζετε ότι στο κάθε κράτος δυο είναι τα κύρια σημεία του λαού; Παιδεία και Υγεία. Ο άνθρωπος θέλει δυο φορές προστασία. Μία όταν είναι νέος για να αναπτυχθεί και μία όταν γερνάει να μην πεθάνει στο πεζοδρόμιο...

Ατοπα του ΟΣΕ

ΙΩΑΝΝΗΣ Κ. ΔΙΩΤΗΣ,πρωτοπρεσβύτερος Αγ. Παντελεήμονα Αχαρνών. Μεταξύ άλλων, πρέπει να διορθωθεί αμέσως και το εξής άτοπον του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος. Οταν στα εκδοτήρια των διαφόρων σταθμών πληροφορούν οι αρμόδιοι υπάλληλοι ότι δεν υπάρχουν θέσεις, παρατηρείται, σχεδόν πάντοτε, ότι τα διερχόμενα τρένα έχουν πολλές κενές θέσεις μέχρι τον τελικό προορισμό τους.

Τούτο είναι απαράδεκτο. Και το επιβατικό κοινό ταλαιπωρείται και ο Οργανισμός ζημιώνεται. Νομίζω ότι είμαστε η μόνη χώρα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως της οποίας οι σιδηρόδρομοι δεν έχουν τα σχετικά ηλεκτρονικά μηχανήματα διά τας κρατήσεις θέσεων.

Εως ότου υπάρξει ο στοιχειώδης αυτός εκσυγχρονισμός, πρέπει να γίνεται συχνή τηλεφωνική συνεννόηση μεταξύ των σιδηροδρομικών σταθμών διά τα υφιστάμενα εκάστοτε κενά θέσεων. Μετά τιμής.

Με καύσωνα κόβουν το νερό!

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Διαμαρτύρομαι έντονα γιατί ο Δήμος Μαρκόπουλου κόβει το νερό στη θέση Πούσι - Γιάννη στο Πόρτο Ράφτη τα Σαββατοκύριακα και τις ημέρες που η θερμοκρασία ήταν πάνω από 41 βαθμούς. Μήπως αυτό δεν είναι έγκλημα; Και ρωτάμε τον δήμαρχο του Μαρκόπουλου εάν ήταν αυτός, τι θα έκανε; Μένω στην οδό Σεφέρη 20 στη θέση που προανέφερα πιο πάνω.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ