Κυριακή 27 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΑΝΤΕΝΝΑ - Μια συζήτηση με τον Τ. Κουίκ

Αγαπητέ "Ριζοσπάστη"

Παρακαλώ να δημοσιεύσετε την πιο κάτω επιστολή μου.

Ο αντικομμουνισμός,εκτός απ' όλα τ' άλλα, είναι αρρώστια επικίνδυνη. Θολώνει τα μυαλά τόσο που να λένε πράματα παράλογα. Συμβαίνει αυτό ακόμη και σε έξυπνους και μορφωμένους ανθρώπους. Παίρνω αφορμή γι' αυτό από τον Τέρενς Κουίκ του ΑΝΤΕΝΝΑ.

Είχε μια κυριακάτικη (20.7.97) συζήτηση, μεσημεριανή, με τον χρυσό Ολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα. Χαίρομαι όλα αυτά τα χρυσά παιδιά κι όσα δεν είναι ακόμη Ολυμπιονίκες. Πριν απ' όλα και για την ανιδιοτέλειά τους.

Ακουγα τον κ. Δήμα να λέει για τις δυσκολίες που συνάντησε στη Θεσσαλονίκη. Για να πάει απ' το ξενοδοχείο για προπόνηση, έπρεπε να υπογράψουν τρεις. Αν δεν υπέγραφε ένας - είπε - δε θα μπορούσα να φύγω"... Καθώς έλεγε τα τόσα ενδιαφέροντά του, κάποια στιγμή (στις 13.30) ο κ. Κουίκ του πέταξε: "Ωστε ζούσατε στην Αλβανία σ' ένα υπερδικτατορικό καθεστώς του Χότζα". Δεν άκουσα τι είπε παρακάτω, τόσο εξοργίστηκα απ' το φανατικό αντικομμουνιστή, τον αθεράπευτο άρρωστο κ. Κουίκ. Τόσο άρρωστο, που να μην μπορεί να ξεχωρίσει δυο τόσο διαμετρικά αντίθετες καταστάσεις. Του Χότζα και του Μπερίσα.

Σαράντα χρόνια στο καθεστώς του Ενβέρ Χότζα δε λύθηκε ούτε μια μύτη ελληνική. Υστερα από την αλλαγή, με την επέλαση του καπιταλισμού, με τον εκλεκτό - του μεγάλου ντόπιου και ξένου κεφαλαίου - Σαλί Μπερίσα χάλασε ο κόσμος! Δε χρειάζεται να περιγράψω τον τρόμο που σκορπάει στις παραμεθόριες - χερσαίες και θαλάσσιες - περιοχές η πολυπλόκαμη αλβανική μαφία. Κι όμως ο κ. Τέρενς Κουίκ για τον Χότζα μιλά και μάλιστα τόσο άδικα... Γιατί οι Αλβανοί κλαίνε που τον έχασαν και δίκαια: Ούτ' ένας άνεργος. Ολοι τελείωσαν τουλάχιστον το δημοτικό. Ολοι - οι έντιμοι - ένιωθαν ασφαλείς. Ο Δήμας στο καθεστώς του Χότζα έγινε αθλητής. Γι' αυτό ο κ. Τέρενς λέξη... Κι ούτε λέξη για το άγριο καθεστώς που έζησε στη Θεσσαλονίκη - "Αν δεν έβαζε έστω κι ένας την υπογραφή του απ' τους τρεις υπευθύνους" ο κύριος Δήμας (όπως είπε) δεν μπορούσε να πάει για προπόνηση. Κι όμως, ο κ. Κουίκ άχνα δεν έβγαλε γι' αυτό!

Για τις όποιες ενδεχόμενες αντιρρήσεις του κ. Τ. Κουίκ και στο ελάχιστο που λένε, είμαι στη διάθεσή του. Να με καλέσει να τα πούμε, να μας ακούσουν και να κρίνουν. Θα το θελήσει; Θα δούμε!

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

ΝΙΚΑΝΔΡΟΣ ΚΕΠΕΣΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ