Σάββατο 6 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πλήρης ταπείνωση

Δεν πρόλαβε, κυριολεκτικά δεν πρόλαβε, ο "Ρ" να γράψει για τους κινδύνους παραπέρα όξυνσης των εθνικών αντιθέσεων, λόγω της πολιτικής της λεγόμενης "απελευθέρωσης" που επιβάλλεται από τον ιμπεριαλισμό και το Μακεδονικό Πρακτορείο έσπευσε να παράσχει νέα βέλη στη φαρέτρα του.

Οπως μεταδίδει στις 3.1.96, το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΤΑ υπολογίζει ότι οι Αλβανοί που άλλαξαν το όνομά τους, στο πρώτο εξάμηνο του 1995 μόνο, φτάνουν τις 45.000. Οι λόγοι μιας τόσο θεαματικά εκτεταμένης επιδημίας είναι επίσης σαφείς: Τα ονόματα γίνονται τέτοια ώστε, κατά τη γνώμη των κατόχων τους, κάνουν πιο εύκολη την πρόσβαση σε ξένες χώρες (κυρίως, μάλιστα, στην Ελλάδα), ώστε να βρίσκουν δουλιά οι κάτοχοί τους.

Είναι, νομίζουμε, προφανές ότι η μικρή αυτή είδηση δείχνει τον προωθημένο βαθμό υποδούλωσης ή ακόμη και πλήρους ταπείνωσης στον οποίο μπορούν να οδηγήσουν τους εξαρτημένους λαούς η ιμπεριαλιστική κυριαρχία και η υλική και πνευματική ανέχεια που συνεπιφέρει. Το ότι τα πιο άμεσα θύματά τους είναι αυτή τη στιγμή οι ανακαλύψαντες την "ελευθερία" λαοί της Ανατολικής Ευρώπης είναι μια άλλη μεγάλη ιστορία που σηκώνει πολλή συζήτηση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ