Τετάρτη 10 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ
Περίπατος της Ορεστιάδας

Ανετη νίκη - πρόκριση 3 - 0 επί της Καστέλο Ντα Μα'ϊα για το ακριτικό συγκρότημα, που βλέπει την αυριανή ρεβάνς σαν τυπική διαδικασία

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ (του απεσταλμένου μας ΓΙΑΝΝΗ ΤΖΟΥΣΤΑ) .-

Ευρωπαϊκή... προπόνηση χτες στην Ορεστιάδα από την τοπική ομάδα. Διά περιπάτου κέρδισε την πορτογαλική Καστέλο Ντα Μαϊα με 3 - 0, στα πλαίσια του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας ανδρών.

Οι παίχτες του Ζόραν Γκάετς μπήκαν δυνατά στον αγώνα και σε 17 πήραν το πρώτο σετ με 15 - 2. Στο δεύτερο όμως η υπεροψία και η χαλαρότητα των γηπεδούχων σε συνδυασμό με την είσοδο του μοναδικού διεθνή της Ντε Μαϊα, Αφόνσο, έδωσαν το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να "χτυπήσουν" το σετ. Ετσι χρειάστηκαν 30 οι παίχτες της Ορεστιάδας για να φτάσουν στο 15 - 12 και να κάνουν το 2 - 0.

Το τρίτο και τελευταίο σετ κράτησε 22. Οι "ακρίτες" έφτασαν εύκολα στο 15 - 3, αφού αυτοί δεν ήθελαν και οι Πορτογάλοι δεν μπορούσαν να μπουν σε... περιπέτειες.

Καλύτεροι παίχτες από τους νικητές οι Γραμματικόπουλος και Ζελιάσκοφ, ενώ από τους ηττημένους οι Αρντουίνιο και Αζεϊνια. Ο επαναληπτικός αγώνας θα γίνει την Πέμπτη και πάλι στην Ορεστιάδα (18.15, ΕΤ - 1).

Αξίζει να σημειωθεί πως αν ο Αρης προκριθεί, για την Ορεστιάδα θεωρείται δεδομένο, ότι στην επόμενη φάση θα συναντηθούν μεταξύ τους οι δύο ομάδες. Ετσι, στο τελευταίο βήμα πριν το φάιναλ φορ, που θα γίνει στο Παρίσι 2 - 3 Μάρτη, θα έχουμε "εμφύλιο".

Στο δρόμο που χάραξε χτες η Ορεστιάδα ποθούν να βαδίσουν οι υπόλοιποι εκπρόσωποί μας στις ευρωπαϊκές μάχες του βόλεϊ. Σήμερα ο κυπελλούχος Ολυμπιακός στις 18.00 αντιμετωπίζει στην Τσεχία την Ντούγκλα Λίμπερετς, ενώ δύο ώρες αργότερα ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει στο Χόλντε της Δανίας την τοπική ομάδα.

Στις γυναίκες τα Βριλήσσια αντιμετωπίζουν, στα πλαίσια του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, την Ισκρα Λούγκανσκ (γήπ. Χαλανδρίου 16.30). Για το Κύπελλο Συνομοσπονδίας ο Φιλαθλητικός αντιμετωπίζει στη Γαλλία τη Βιλεμπόν (21.30) και ο Ιωνικός ΝΦ την τουρκική Μπεσίκτας (18.30).

Στις 10 το βράδυ ο κυπελλούχος Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την πορτογαλική Καστέλο Ντα Μαϊα, ενώ την Πέμπτη (10.00) ο Αρης, για το Κύπελλο Συνομοσπονδίας ανδρών, παίζει στην Αυστρία με την Ντονακράφτ Βιέννης.

  • Οριστικά χωρίς τους Τόνεφ, Φιλίποφ θα αγωνιστεί στο Κύπελλο Πρωταθλητριών ο Παναθηναϊκός. Σε επιστολή που έστειλε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία αναλύονται οι λόγοι για τους οποίους δεν έγινε αποδεκτό το αίτημα των "πράσινων" να επανεξεταστεί η υπόθεση.

Ετσι, οι προσπάθειες κορυφαίων παραγόντων της ελληνικής ομοσπονδίας να επηρεάσουν θετικά (για τον Παναθηναϊκό) την αρμόδια επιτροπή, έπεσαν στο... κενό. Ο πρωταθλητής Ελλάδας, λοιπόν, θα στερηθεί τις πολύτιμες υπηρεσίες των ξένων του, "χάρη" στην ανευθυνότητα κάποιων αρμοδίων (;).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ