Παρασκευή 12 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καταδικάζουν τον εργατοπατερισμό

Πληθαίνουν οι καταγγελίες συνδικαλιστικών οργανώσεων για την ύπαρξη του Ταμείου εργατοπατέρων και για το καθεστώς αποκλεισμού των πρωτοβάθμιων σωματείων από την Εργατική Εστία

Πληθαίνουν οι φωνές καταδίκης για την ύπαρξη και λειτουργία του Ταμείου εργατοπατέρων, από συνδικαλιστικές οργανώσεις που αρνούνται όλα όσα αντιπροσωπεύει η πολύχρονη - "δύσοσμη" - δραστηριότητά του, η οποία όμως ενισχύεται και από συνδικαλιστικά στελέχη παρατάξεων που ταυτόχρονα υποστηρίζουν τον αποκλεισμό της χρηματοδότησης των πρωτοβάθμιων σωματείων από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας.

Η διοίκηση της Ενωσης Ηλεκτρολόγων Αττικής "καταδικάζει κάθε σκέψη για τη συνέχιση της λειτουργίας του Ταμείου Εργατικών Στελεχών",με ομόφωνη απόφασή της, όπως υπογραμμίζει σε υπόμνημά της προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Στ. Τζουμάκα.Το Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων τονίζει σε ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσής του πως η διατήρηση του διαφθορείου "κλονίζει τη λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος" και ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων προσθέτει - σε ανακοίνωσή του - ότι η λειτουργία του συγκεκριμένου Ταμείου "εξευτελίζει το θεσμό του συνδικαλιστή".

Η Ενωση Ηλεκτρολόγων σημειώνει ειδικότερα ότι το Ταμείο "καλλιεργεί τον εργατοπατερισμό, τη διαφθορά, τον καριερισμό, την πολυδιάσπαση και τον κατακερματισμό του εργατικού κινήματος". Εκφράζει επίσης τη συμφωνία της με τις δηλώσεις του υπουργού για την κατάργηση αυτού "του αισχρού, εργατοπατερικού ταμείου", σημειώνοντας όμως ότι δεν μπορεί να κατανοήσει τη στάση της Εργατικής Εστίας που αποφάσισε να το επιχορηγήσει με 1,5 δισ. δραχμές, γεγονός που γεννάει ερωτηματικά για το πώς συμβιβάζεται με τις θέσεις του υπουργού.

"Τον εργατοπατερισμό" που κλονίζει το συνδικαλιστικό κίνημα κατήγγειλε στην τελευταία Γενική του Συνέλευση το Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος. Στην ανακοίνωσή του το σωματείο αναφέρει ότι το Ταμείο των εργατοπατέρων δημιουργήθηκε για τη διάσπαση - υπονόμευση και διαφθορά του συνδικαλιστικού κινήματος και των συνδικαλιστών. "Εμείς θα παλέψουμε - τονίζεται στην ανακοίνωση - για την κατάργηση αυτού του Ταμείου των εργατοπατέρων. Κάθε συνδικαλιστής έχει υποχρέωση να απομονώσει αυτούς που δήθεν κόπτονται για το συνδικαλιστικό κίνημα με απώτερο σκοπό κάποια σύνταξη εργατοπατέρα". Οι ηλεκτρολόγοι, τέλος, καλούν τον υπουργό Εργασίας, αν πραγματικά πιστεύει ότι τα λόγια πρέπει να γίνονται πράξεις, να μην κάνει πίσω στις δεσμεύσεις του.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων απαιτεί "την άμεση κατάργηση του συγκεκριμένου Ταμείου από τον υπουργό Εργασίας, όπως άλλωστε υποσχέθηκε, και ταυτόχρονα τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων σ' αυτό". Τονίζει επίσης ότι "είναι απαράδεκτο στις σημερινές συνθήκες που τα πρωτοβάθμια σωματεία ασφυκτιούν οικονομικά λόγω μη χρηματοδότησής τους, ακριβώς γιατί αποτελούν πυρήνες αντίστασης απέναντι στις κυβερνητικές επιλογές να χαρίζονται δισεκατομμύρια από τις εισφορές των εργαζομένων στο Ταμείο εργατοπατέρων". Τέλος, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων επισημαίνει: "Απαιτούμε την επαναφορά της χρηματοδότησης των πρωτοβάθμιων σωματείων από την Εργατική Εστία, που για την κατάργησή της πέρα από το ΔΣ της Εργατικής Εστίας συνηγόρησε και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ