Κυριακή 14 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
Β ΓΚΑΖΙΕΣ

ΤΟΝ ΚΑΡΛΟΣ Σάινθ έκλεισε η FORD για τα δύο επόμενα χρόνια και μαζί απέκτησε και τον μόνιμο χορηγό του Ισπανού, την εταιρία πετρελαιοειδών Persol. Ο πολυπρωταθλητής Κάρλος ήρθε σε πρώτη επαφή με ένα αγωνιστικό FORD στο Μπόραμ, ενώ οδήγησε σε χιόνι το αυτοκίνητο στη Σουηδία. Ετσι, τα δύο επόμενα χρόνια θα βλέπουμε δύο μπλε FORD σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, και στο μπάκετ του ενός τον Σάινθ.

ΤΑ ΙΤΑΛΙΚΑ επαγγελματικά αυτοκίνητα IVECO θα κατασκευάζονται και στην Κίνα. Η IVECO συμφώνησε με τον "Nanjing" για την παραγωγή 60.000 Daily (ελαφρά φορτηγά μεταφοράς προσωπικού) ετησίως, ενώ υπάρχει δυνατότητα για μια ακόμη γραμμή παραγωγής όπου θα παράγονται τα Iveco Sofin.

ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ κυρίως για τους Ιάπωνες προσφέρει το SKY LINE GT - R. Η τέταρτη γενιά "της γραμμής του ουρανού" έχει προικιστεί από τη NISSAN με αεροβοηθήματα που μείωσαν τον αεροδυναμικό συντελεστή σε 0,35 από 0,40 του προκατόχου του. Ο κινητήρας είναι 2.568 κ. εκ., εξακύλινδρος με διπλό σύστημα τούρμπο, κατασκευασμένο από κεραμικό υλικό εφοδιασμένο με ιντερκούλερ. Η ιπποδύναμη φθάνει τα 280 άλογα και η ροπή τα 37,5 χιλιόγραμμα στις 4.400 στροφές. Η ιπποδύναμη κατανέμεται στους εμπρός και πίσω τροχούς, μέσω ενός ηλεκτρικού συστήματος κατανομής, ανάλογα με τις συνθήκες. Τα φρένα είναι τέσσερα δισκόφρενα της BREMBO με τετραπλά έμβολα και διαθέτουν ABS. Υπάρχει ακόμα το σύστημα ενεργητικής τετραδιεύθυνσης SUPER HICAS που ρυθμίζει τη γωνία των πίσω τροχών μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.

ΣΤΟ INTERNET μπήκε η ΤΟΥΟΤΑ και όσοι συνδρομητές του δικτύου ενδιαφέρονται μπορούν να πληροφορηθούν για την εικόνα και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς. Ακόμα υπάρχει παρουσίαση των επιβατικών αυτοκινήτων που εισάγονται στην ελληνική αγορά και αναλυτικά στοιχεία για τα τεχνικά χαρακτηριστικά, τον εξοπλισμό, τις τιμές πώλησης, τις μονάδες εμπορίας και σέρβις, καθώς και παρουσίαση του νέου πληροφοριακού συστήματος "TOYOTA HELLAS VISUAL INFORMATION SYSTEM", το οποίο σύντομα οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δουν και επεξεργαστούν στις μονάδες εμπορίας της εταιρίας.

ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ "Belt Designer 1995" του βρετανικού περιοδικού "Car Magazine" απονεμήθηκε στον διευθυντή Βιομηχανικού Σχεδιασμού και Ποιότητας της RENAULT, Patrich le Cluement, για την έμπνευση, τη δημιουργικότητα, και τις οργανωτικές του ικανότητες. Βραβεύτηκαν επίσης με το δεύτερο βραβείο ο Tom Gale (Crysler), τρίτο βραβείο ο Chris Bangle (πρώην Fiat, σήμερα BMW), και ο Hartman Warcuss (VW - AUDI) με το τέταρτο βραβείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ