Τετάρτη 17 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Στη μνήμη του αγωνιστή ΑΝΤΩΝΗ ΤΣΟΥΛΟΥ,η σύζυγός του Χριστίνα Τσούλου πρόσφερε στο "Ριζοσπάστη" 50.000 δρχ.

* * *

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΣΝΑΚΗΣ γεννήθηκε το 1911 στην Ηράκλεια Ανατολικής Θράκης.Πέθανε στις 7 Γενάρη 1996 στην Αργυρούπολη. Πολύ μικρός, ήρθε με την οικογένειά του πρόσφυγας στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκαν στη Δραπετσώνα. Τα προβλήματα της προσφυγιάς της εποχής εκείνης τον οδήγησαν στους κοινωνικούς αγώνες, όπως και τα αδέρφια του. Το 1930 έγινε μέλος της ΟΚΝΕ και λίγα χρόνια αργότερα, πέρασε στο ΚΚΕ. Οι αντιλαϊκές και αντικομμουνιστικές κυβερνήσεις τον έκλεισαν στις φυλακές της Αίγινας και τον εξόρισαν στον Αη Στράτη.

Στην Κατοχή εντάχθηκε στην Εθνική Αντίσταση και κλείστηκε για αρκετούς μήνες στο Χαϊδάρι. Οταν αφέθηκε ελεύθερος, συνέχισε την αντιστασιακή δράση του και ήταν λοχαγός του εφεδρικού ΕΛΑΣ Δραπετσώνας.

Από τότε, ως το τέλος της ζωής του, έμεινε πιστός στα ιδανικά της Εθνικής Αντίστασης, πλάι στο ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Πόπη Βοσνάκη, οι συναγωνιστές του - μέλη του Παραρτήματος Αργυρούπολης της ΠΕΑΕΑ και συναγωνιστές του - μέλη της ΚΟΒ Αργυρούπολης πρόσφεραν 17.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη των γονιών μου ΝΙΚΟΛΑΟΥ και ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥ, προσφέρω μέσω ΚΟΒ Τζιτζιφιών 70.000 δρχ. στο ΚΚΕ και 15.000 δρχ. για την Κούβα.

Αλέκος Κόκκινος

* * *

Στη μνήμη του ΙΩΑΝΝΗ ΜΠΟΥΣΓΟΥ, ο Αποστόλης Σιάντος πρόσφερε 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

* * *

Με τη συμπλήρωση 77 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ, προσφέρω 50.000 δρχ. μέσω ΚΟΒ ΕΒΕ Θεσσαλονίκης, στη μνήμη των ανώνυμων νεκρών αγωνιστών του ΚΚΕ.* * *

Ο Κ. Α. Ν. προσφέρει 30.000 δρχ. στο ΚΚΕ, 5.000 δρχ. στο Παράρτημα Θεσσαλονίκης της ΠΕΑΕΑ και 25.000 δρχ. για τα παιδιά της Κούβας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ