Τετάρτη 31 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ: Οι "φουσκωμένοι" μέχρι και 30% - σύμφωνα με καταγγελίες καταναλωτών - λογαριασμοί της ΔΕΗ, οδήγησαν το Ινστιτούτο Καταναλωτών να καλέσει τη ΔΕΗ να δημοσιοποιήσει τις διαφορές τιμολογίων που προκύπτουν μετά την κατάργηση των δυο κλιμάκων (0 - 1.000 kwh) και την αντίστοιχη αλλαγή στον υπολογισμό χρέωσης που ισχύει από τον περασμένο Ιούλη. Με βάση τις καταγγελίες που κατατέθηκαν στο ΙΝΚΑ, η επιβάρυνση των πελατών της ΔΕΗ από τις αλλαγές αυτές φτάνει μέχρι και το 36%.

ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ: Δυνατότητα ανανέωσης για έναν ακόμα χρόνο υπάρχει για τα ομόλογα της τράπεζας που λήγουν στις 31/1/96 και έχουν συμπληρώσει πενταετία. Το νέο επιτόκιο σε τέτοια περίπτωση ορίζεται σε 16%.

ΕΚΘΕΣΗ: Η γνωστή έκθεση "Χρυσός - Ασήμι" θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 9 ως τις 12 Φλεβάρη 1996 στο Μεσογειακό Κέντρο Εκθέσεων. Τη διοργάνωση ανέλαβαν το Ελληνικό Κέντρο Αργυροχρυσοχοϊας (ΕΛΚΑ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων - Κοσμηματοπωλών - Ωρολογοποιών (ΠΟΒΑΚΩ).

ΣΥΝΕΔΡΙΟ: Το συνέδριο της "Ευρωπαϊκής Ενωσης Παραγωγών Προϊόντων Αμπέλου" πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο "Botrys" στη Χαλκίδα το Σαββατοκύριακο 27 - 28 Γενάρη. Το συνέδριο αυτό έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και σκοπός του ήταν η προώθηση μιας πολιτικής, που θα έχει σαν τελικό στόχο την εξισορρόπηση της αγοράς κρασιού και των παρεμφερών προϊόντων.

INTERNATIONAL LIFE: Στη δημιουργία υποκαταστήματος Βορείου Ελλάδος με έδρα τη Θεσσαλονίκη, προχώρησε η ασφαλιστική "International Life", στο πλαίσιο της στρατηγικής αποκέντρωσης των διοικητικών της λειτουργιών.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Με πτώση-1,88% η αγορά της Σοφοκλέους υποδέχτηκε, κατά τη χτεσινή της συνεδρίαση, τις προγραμματικές δηλώσεις Σημίτη, αλλά και τις δυσμενείς εξελίξεις στο πεδίο των σχέσεων Ελλάδας - Τουρκίας. Αξιοσημείωτο είναι ότι όλοι οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες κινήθηκαν πτωτικά, με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης τιμών να διαμορφωθεί στις 974,37 μονάδες, έναντι 993.04 μονάδων τη Δευτέρα.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Μια αναλυτική παρουσίαση των τελευταίων συμφωνιών για την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Νομισματική Ενωση (ΟΝΕ) γίνεται στο βιβλίο "Ευρωπαϊκή και Οικονομική Νομισματική Ενωση", που υπογράφει ο Π. Αλεξάκης, αναπλ. καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ