Τετάρτη 31 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
Σε κατάσταση... αναμονής η πλειοψηφία

Πρόγραμμα κλιμακούμενων κινητοποιήσεων για ουσιαστική διεκδίκηση, προτείνει η ΕΣΑΚ

Στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ), στήριξαν την αρνητική τους στάση απέναντι στις προτάσεις της ΕΣΑΚ για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ στηνΟμοσπονδία Ξενοδοχοϋπαλλήλων, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προχτές με θέματα τις κλαδικές συμβάσεις και το ασφαλιστικό.

Ωστόσο στις δυο συναντήσεις της ομοσπονδίας με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, οι εργοδότες ήταν καθ' όλα αρνητικοί. Δεν μπορούν, είπαν, να δώσουν αυξήσεις λόγω "κρίσης"... Σε ό,τι αφορά τις εργασιακές σχέσεις (βλέπε μερική απασχόληση, εξτρά, ωρομίσθιο κλπ.), απάντησαν προκλητικά ότι κινούνται στα πλαίσια του νόμου, ο οποίος τους καλύπτει απόλυτα και ως εκ τούτου δεν τις διαπραγματεύονται!

Ο Χ. Κατσώτης, μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων, πρότεινε να αντιμετωπισθεί η αδιαλλαξία των ξενοδόχων με μια σειρά κλιμακούμενες αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του Φλεβάρη, να πραγματοποιηθούν συνελεύσεις των διοικητικών συμβουλίων των σωματείων, συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια κατά τόπους, το πρώτο δεκαήμερο του Μάρτη 4ωρη στάση εργασίας, το δεύτερο δεκαήμερο 24ωρη απεργία και να αποφασιστεί η παραπέρα πορεία στο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της Ομοσπονδίας, στα τέλη του Μάρτη.

Τα κύρια αιτήματα που προβάλλει η ΕΣΑΚ ξενοδοχοϋπαλλήλων είναι: Αυξήσεις που να καλύπτουν απώλειες εισοδημάτων προηγούμενων χρόνων, τον πληθωρισμό και το ποσοστό του ΑΕΠ. Διασφάλιση της σταθερής απασχόλησης στα ξενοδοχεία που λειτουργούν συνεχώς και απαγόρευση άλλων μορφών εργασιακών σχέσεων. Καθορισμό των καθηκόντων των εργαζομένων μιας και συχνά συναντάται το φαινόμενο της πολυαπασχόλησης. Να καθοριστούν επιδόματα π. χ. χειρισμού κομπιούτερ. Οι εποχιακά εργαζόμενοι να επαναπροσλαμβάνονται στην ίδια επιχείρηση και να αλλάξουν οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησής τους που σήμερα είναι ίδιες για τους εποχιακούς και για τους μόνιμα απασχολούμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ