Τετάρτη 31 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΥΠΕΛΛΑ
Το μεγάλο στοίχημα

Ο ΠΑΟ παίζει σήμερα, κόντρα στην πανίσχυρη Μόντενα, το εισιτήριο της πρόκρισης. Εύκολη νίκη του Ολυμπιακού επί της Λέγκια με 3 - 0

Το "πρώτο πιάτο" των ευρωπαϊκών συναντήσεων των ελληνικών ομάδων ήταν νόστιμο, όμως, το κρίσιμο είναι το σημερινό "κυρίως γεύμα". Ο Ολυμπιακός κέρδισε χτες εύκολα την πολωνική Λέγκια με 3 - 0 για το Κύπελλο Κυπελλούχων, όμως το πρεστίζ του ελληνικού βόλεϊ το υπερασπίζει σήμερα ο

Παναθηναϊκός που υποδέχεται την πανίσχυρη ιταλική Μόντενα.

Χτες στη Ν. Σμύρνη οι "ερυθρόλευκοι" δεν είχαν ιδιαίτερες δυσκολίες απέναντι στους "αναιμικούς" Πολωνούς και κέρδισαν το πρώτο σετ με 16 - 14 σε 28, το δεύτερο με 15 - 5 σε 26 και το τρίτο με 15 - 5 σε 20. Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε δυσκολίες μόνο στο πρώτο σετ όταν, ενώ κέρδιζε με 14 - 8, με μια σειρά λαθών έδωσε το δικαίωμα στους Πολωνούς να ισοφαρίσουν σε 14 - 14. Συνήλθε, όμως, γρήγορα και κέρδισε με 16 - 14. Στα επόμενα σετ έκανε περίπατο με κορυφαίο τον Σάντσεζ που έκανε εξαιρετική εμφάνιση. Ο Γ. Λάιος χρησιμοποίησε τους: Γκιούρδα 8π. +8 αλ., Μουστακίδη 1+1, Ερνάντεζ 2+12, Σάντσεζ 11+18, Τσακιρόπουλο 1+12, Θεοδωρίδη 3+8 (Χριστοφιδέλη 3+6, Αμαριανάκη 1+0).

Ο Ολυμπιακός με τη νίκη του εξακολουθεί να είναι πρώτος και αήττητος στο δεύτερο όμιλο του Κυπελλούχων.

Το εισιτήριο της πρόκρισης στο φάιναλ φορ του Πρωταθλητριών παίζεται σήμερα στη Λεωφόρο, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την πρωταθλήτρια Ιταλίας, Μόντενα. Οι δύο ομάδες έχουν χάσει από τους Γερμανούς της Νταχάου και αυτός που θα υποστεί δεύτερη ήττα αποχαιρετά την πρόκριση.

Οι "πράσινοι" μετά τη νίκη τους στην Ισπανία επί της Σορία και το θρίαμβο επί του Αρη, με ανεβασμένο ηθικό υπόσχονται να τα δώσουν όλα για το θαύμα. Απόντες για άλλη μια φορά θα είναι οι δύο ξένοι, ενώ το ελληνικό δυναμικό της ομάδας θα δώσει το "παρών". Από τους Ιταλούς θα είναι απών ο διεθνής Κανταγκάλι και ο Νούτσο. Η Μόντενα που κέρδισε πέρσι εκτός από το πρωτάθλημα Ιταλίας το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης και το Σούπερ Καπ προηγείται στο πρωτάθλημα Ιταλίας. Στις τάξεις διαθέτει τους δύο Ολλανδούς διεθνείς μπλοκέρ Βαν Ντε Γκουρ και Χελντ, τον Ιταλό διεθνή Μπράτσι και πασαδόρο τον Βούλο, πρώην διεθνή με τη Σκουάντρα Ατζούρα. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 3.30μμ και θα μεταδοθεί απευθείας από το ΣΚΑΪ.

  • Εύκολο θεωρητικά έργο έχουν τα Βριλήσσια και ο ΠΑΟ στις γυναίκες. Τα Βριλήσσια στο Πρωταθλητριών υποδέχονται στο Χαλάνδρι στις 4.30μμ την Μποαβίστα Πόρτο, ενώ ο ΠΑΟ για το Κυπελλούχων στις 6μμ υποδέχεται την ελβετική Λουκέρνη.
  • Δε θα ισχύσει στον ευρωπαϊκό όμιλο του WORLD LEAGUE (Ελλάδα, Ιταλία, Βουλγαρία, Ολλανδία) ο κανονισμός για "τον ελεύθερο παίκτη που θα αγωνίζεται μόνο στην πίσω ζώνη". Αυτό ενημέρωσε χτες η Διεθνής Ομοσπονδία Βόλεϊ τον ομοσπονδιακό προπονητή Χ. Χερέρα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ