Κυριακή 4 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
Το δίκαιο του ισχυρού

Πληθαίνουν τα κρούσματα αυθαιρεσίας κάποιων οικονομικά ισχυρών πατέρων, που αδιαφορώντας για αποφάσεις δικαστηρίων και στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα, εμποδίζουν αυθαίρετα τις πρώην συζύγους να επικοινωνήσουν με τα παιδιά τους. Πρόσφατα τα δυο κρούσματα που δημοσιοποιήθηκαν τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας: Το πρώτο αφορούσε πατέρα γιατρό, το δεύτερο πατέρα που πήρε τα παιδιά και έφυγε στην άλλη άκρη της Ελλάδας, με αποτέλεσμα η μητέρα, που φιλοξενούνταν στον κοινωνικό ξενώνα ενηλίκων, να φτάσει στα πρόθυρα της αυτοκτονίας...

Προηγήθηκε στη δημοσιότητα η περίπτωση της πρώην συζύγου του εφοπλιστή Βεντούρη, ο οποίος παράνομα και χρησιμοποιώντας βίαια μέσα αρνείται την εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων. Οπως καταγγέλλεται στο τελευταίο δελτίο του Συλλόγου Ελληνίδας Νοικοκυράς: "Κατά τις προσπάθειες επικοινωνίας, τα παιδιά κλοτσάνε, διώχνουν, βρίζουν την πραγματική τους μητέρα, λέγοντας "φύγε, δεν είσαι εσύ η μητέρα μας, η μητέρα μας είναι μέσα...". Ο εφοπλιστής έχει φύλακες - μπράβους - και τελευταία και σκύλο, ενώ το σπίτι έχει γύρω - γύρω κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης ώστε να ελέγχει την αποπομπή της τραγικής μάνας".

Και σ' ό,τι αφορά τη Χαρά Βεντούρη που ήταν ενημερωμένη υπάρχει τουλάχιστον η συμπαράσταση των γυναικείων σωματείων. Τι γίνεται όμως με τόσες άλλες φτωχές γυναίκες που αγνοούν τα δικαιώματά τους, δεν ξέρουν πού να αποταθούν, γίνονται θύματα των οικονομικά και κοινωνικά ισχυρών πρώην συζύγων;..

Επιμέλεια: Αλίκη ΞΕΝΟΥ - ΒΕΝΑΡΔΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ