Παρασκευή 16 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ
Εισαγγελική έρευνα για το "Φιξ"

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, διέταξε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χαρ. Βουρλιώτης,σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς και τις μισθώσεις στο συγκρότημα του "Φιξ", αφού μετά το θόρυβο για το θέατρο στο "Φιξ", έγινε γνωστό ότι η "Πολιτιστική Πρωτεύουσα" υπεκμίσθωσε αντί 50 εκατ. δρχ. το χώρο για τις παραστάσεις του Λ. Λαζόπουλου, από μη δικαιούχους - μη ιδιοκτήτες αυτού του τμήματος του κτιρίου.

Το "Φιξ" και η 20 στρεμμάτων έκτασή του, ανήκει σε άγνωστο αριθμό ιδιοκτητών, από το 1981, όταν πουλήθηκε από την Εθνική Τράπεζα, στην οποία ανήκε. Τον Αύγουστο του '94 χαρακτηρίστηκε με ΠΔ διατηρητέο, ενώ η μόνη νόμιμη χρήση που επιτρέπεται στο χώρο, μετά από σχετική πολεοδομική πράξη το 1989, είναι η δημιουργία Πολιτιστικού και Αθλητικού Κέντρου από το δήμο ή φορείς του δημοσίου. Σύμφωνα με πληροφορίες η τεράστια έκταση και τα κτίσματα πωλήθηκαν σε πολύ χαμηλή τιμή, για την οποία η Εθνική Τράπεζα δεν έχει ανακοινώσει το παραμικρό. Η εισαγγελική έρευνα θα εξετάσει την πιθανότητα να έχουν διαπραχθεί ποινικά αδικήματα. Κυρίως αν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι διευθύνοντες την "ΠΠ" γνώριζαν σε ποιους πραγματικά ανήκε ο χώρος που υπεκμίσθωσαν, και να διαπιστωθεί, όταν πληροφορήθηκαν το ιδιοκτησιακό καθεστώς, σε ποιες πράξεις προέβησαν.

Κι ενώ κλειστό παραμένει το συγκρότημα, στο "Φιξ", όπου λειτουργούσε το θέατρο και κέντρα διασκέδασης, σε εξέλιξη βρίσκεται μια γενικότερη εισαγγελική έρευνα για τα, χωρίς άδεια λειτουργίας, νυχτερινά κέντρα της Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ