Παρασκευή 16 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

λ9

Στη μνήμη του αδελφού μου ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΟΥΤΣΟΥ (Ζαρόγιαννη), που έφυγε από κοντά μας στις 26 Απρίλη 1997 και αντί για στεφάνι στον τάφο του, προσφέρω στο "Ριζοσπάστη", του οποίου ήταν καθημερινός αναγνώστης, 20.000 δρχ.

Ευτυχία Γιαννούτσου

* Επίσης στη μνήμη του Γιάννη Γιαννούτσου,μέλους του ΚΚΕ από το 1941, που αγωνίστηκε για τα ιδανικά του ως το τέλος της ζωής του και αντί για στεφάνι στον τάφο του πρόσφεραν στο "Ριζοσπάστη": Η ΚΟ Ιθάκης, οι σύντροφοι και φίλοι του Εκτορας Συκιώτης, Σωτήρης Μιχαλιτσάνος, Γιάννης Μαρμάρης από 5.000 δρχ., Γεράσιμος Βλασσόπουλος (Μπακατσέλος) 10.000 δρχ., Μάχος Γρίβας, Πάνος Μουζάκης, Νίκος Σοφιανός από 2.500 δρχ. και το Παράρτημα Ιθάκης της ΠΕΑΕΑ 3.000 δρχ.

* * *

Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου μας και καθοδηγητή ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΣΤΕΦΑΝΑΤΟΥ,προσφέρουμε στο "Ριζοσπάστη" 5.000 δρχ.

Η ΚΟ Ιθάκης

λ9

Ο ΑΔΑΜ Ιωάννου ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ γεννήθηκε το 1918 και πέθανε στις 25 Απρίλη 1997. Κηδεύτηκε στο Σιδερόκαστρο. Από δεκάχρονο παιδί, κυνηγημένο από την ορφάνια και τη φτώχεια, παράτησε το χωριό του και ξενιτεύτηκε, αναζητώντας καλύτερη μοίρα. Πρώτο αραξοβόλι η Κόρινθος. Το 1939-40 υπηρέτησε τη θητεία του και πολέμησε στα οχυρά του Μπέλλες. Στην κατοχή, ενταγμένος στον ΕΛΑΣ, πολέμησε τους κατακτητές ατρόμητος, με το μυδράλιο στηριγμένο στο στήθος του, στο λόχο του καπετάνιου Επαμεινώνδα. Σημαντική υπηρεσία πρόσφερε και όταν ανέλαβε επικεφαλής του συνεργείου ραφτάδων της ΙΧ ταξιαρχίας του ΕΛΑΣ στην Καλαμάτα.

Μετά την Απελευθέρωση αγωνίστηκε σκληρά για τη ζωή. Αποφασιστικός επιχειρηματίας, αλλά πάνω από όλα εργατικός και τίμιος. Γι' αυτόν δεν υπήρχε σκόλη.

Ως το τέλος "πάλεψε τη ζωή". Παρέμεινε μαχητής, αγωνιστής.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη"

Η αδερφή του Ιωάννα Αδαμοπούλου - Γάζου και ο άντρας της Γιώργος Γάζος

* * *

Στη μνήμη των 200 κομμουνιστών, που εκτελέστηκαν στην Καισαριανή την Πρωτομαγιά του 1944 από τους Γερμανούς και συνεργάτες τους, και αντί για στεφάνι στην εκδήλωση, το Παράρτημα Μοσχάτου της ΠΕΑΕΑ πρόσφερε 3.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, που σκοτώθηκαν στον Πάρνωνα και κατάγονταν από τον Αγιο Βασίλη Κυνουρίας: ΝΙΚΟΥ ΛΑΤΣΗ (Καλόγερου), δικηγόρου και διαφωτιστή του 8ου Συντάγματος, ΝΙΚΟΥ ΜΑΣΤΟΡΗ γιατρού, στελέχους του ΚΚΕ, ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΚΟΥ γιατρού και ΘΑΝΑΣΗ ΓΚΟΥΒΟΥΣΗ (Μπαλή), επίσης στελέχους του ΚΚΕ, ο συγχωριανός τους Βαγγέλης Λάτσης πρόσφερε στο ΚΚΕ 5.000 δρχ.

* * *

Προσφέρω στο "Ριζοσπάστη", μέσω ΚΟΒ Μπουρναζίου, 10.000 δρχ. στη μνήμη του συζύγου μου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΖΟΥΠΙΝΑ και του κουνιάδου μου ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΖΟΥΠΙΝΑ.

Αγγελική Γ. Ζούπινα

* * *

λ9

Στις 7 Μάη έκλεισαν 19 μήνες από το θάνατο της γυναίκας μου ΜΑΡΙΑΣ ΚΛΑΔΗ,αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης.

Στη μνήμη της και αντί για μνημόσυνο προσφέρω στην ΕΠ Δυτικής Πελοποννήσου 100.000 δρχ.

Προσφέρω ακόμη 50.000 δρχ. στην ΚΝΕ και εύχομαι, από την καρδιά μου, επιτυχία στις αποφάσεις του Συνεδρίου της.

Από το κρεβάτι του πόνου

Διονύσιος Κλάδης, πρόεδρος του Παραρτήματος Λεχαινών - Κάμπου της ΠΕΑΕΑ. * * *

Στη μνήμη του παλαίμαχου αγωνιστή ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΓΩΝΗ,από το Λυκούδι Ελασσόνας, ο Λύσσανδρος Ταμουρίδης πρόσφερε 5.000 δρχ. στην ΚΟΒ Νέας Χαλκηδόνας.

* * *

Ο Φώτης Στούπας πρόσφερε 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Πολίχνης, ως ελάχιστο φόρο τιμής για τους πολύχρονους αγώνες του.

* * *

Ο Αρης Ιωαννίδης πρόσφερε, μέσω ΚΟΒ Καμένων Βούρλων Φθιώτιδας, 5.000 δρχ. για το 7ο Συνέδριο της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ